REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Piaţa smartphone-urilor s-a majorat cu 40% în România, în S1; un român a plătit, în medie, 200 de euro pentru un smartphone

Piaţa smartphone-urilor s-a majorat cu 40% în România, în S1; un român a plătit, în medie, 200 de euro pentru un smartphone

Replica API 31 august 2018 | 00:00 205

Piaţa de telefoane inteligente din România a crescut cu aproximativ 40%, în primul semestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, iar preţul mediu pe care un român l-a plătit pentru un smartphone a depăşit 200 de euro, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, publicat joi, scrie Agerpres.

"Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferinţă în achiziţie către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziţie, consumatorii au fost ajutaţi de ofertele operatorilor, dar şi de promoţiile agresive ale retailerilor, atât offline, cât şi online. Pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evoluţia pieţei de smartphone-uri a fost determinată şi de creşterea consumului la nivel general, dar şi de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piaţă mai multe modele de telefoane din segmentele middle şi high, mutând astfel şi atenţia consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri", se arată în cercetarea Avenir Telecom.

Potrivit sursei citate, preţul mediu al smartphone-urilor vândute în România a depăşit, în primele şase luni din acest an, valoarea de 200 de euro, în creştere cu peste 13% faţă de preţul mediu înregistrat anul trecut.

Totodată, la nivel general, piaţa telefoanelor inteligente din România a înregistrat un salt de circa 40% în intervalul de referinţă.

Cercetarea de specialitate relevă că, în perioada ianuarie - iunie 2018, românii s-au orientat, în achiziţia de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie şi de top disponibile în piaţă. Mai mult, aceştia şi-au dorit telefoane cu o durată de viaţă a bateriei din ce în ce mai mare.

În acelaşi timp, dezvoltarea pieţei de profil a fost susţinută şi de către operatorii telecom, care au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziţioneze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la preţuri începând chiar şi cu 5 euro/lună.

Avenir Telecom este unul dintre cei mai mari distribuitori de telefoane, accesorii de telefoane mobile şi servicii de telecomunicaţii din România şi subsidiara locală a grupului francez Avenir Telecom SA (AVT: PAR), distribuitor de echipamente şi servicii de telecomunicaţii din Europa şi producătorul şi distribuitorul accesoriilor şi telefoanelor Energizer.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367