REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pictorul actorului Steven Seagal vinde tablouri să nu moară de foame

Pictorul actorului Steven Seagal vinde tablouri să nu moară de foame

Replica API 4 aprilie 2012 | 00:00 1607

Florin Grosu, după 20 de ani de carieră

Florin Grosu, după 20 de ani de carieră

A fost implicat în proiectarea unor obiective importante din judeţul Constanţa, a pictat tablouri pentru renumitul actor Steven Seagal şi pentru consulul Libanului la Constanţa, Charbel Maroun, iar astăzi moare de foame. În această situaţie se află Florin Grosu, un pictor-arhitect constănţean care se luptă cu foamea, la propriu. A ajuns să-şi vândă tablourile cu 100 de lei.

Este cunoscut faptul că un lucru care nu este încurajat, susţinut şi apreciat, piere. Iar când la mijloc intervine şi necesitatea traiului de zi cu zi, omul este nevoit să renunţe la pasiunile sale în detrimentul supravieţuirii. Însă, mai există şi categoria celor dedicaţi, care ajung să moară de foame doar pentru a nu-şi abandona adevăratele valori. În cazul de faţă vorbim despre Florin Grosu. Cu privirea tristă şi vădit ruşinată, pictorul este nevoit să umble din uşă în uşă pentru a-şi promova picturile şi pentru a scoate bani cât să-i ajungă de o masă caldă. De plătit chiria, utilităţile sau de satisfăcut anumite vicii, nici nu mai poate fi vorba. Cu o carieră de 20 de ani în spate în pictură, cu realizări colosale, Florin Grosu are tablouri care tronează pe pereţii hotelului Palm Beach din Mamaia, dar şi în locuinţele vedetelor precum Steven Seagal. "Am tablouri expuse la Hotelul Palm Beach din Mamaia, deţinut de consulul Libanului, Charbel Maroun, iar renumitul actor Steven Seagal a venit şi a locuit acolo. Văzându-mi picturile, a comandat şi el. I-am făcut copii după cele mai mari opere ale lumii, vreo 40 - 50 pictori celebri: Renoir, Monet, Dali", îşi aminteşte Florin Grosu. Chiar dacă pictura a fost în sufletul artistului mereu, meseria de bază a fost cea de arhitect. "În ziua de astăzi nu se mai construieşte nimic. Nu-ţi mai poţi găsi de muncă nici dacă vrei, în acest domeniu. Nici arta nu se mai caută", spune Florin Grosu. Chiar dacă trecutul a fost unul remarcabil pentru pictorul nostru, un divorţ l-a făcut să piardă cam tot ce avea, ajungând în momentul de faţă să umble din uşă în uşă, pentru a vinde un tablou la preţuri de nimic, la numai 100 de lei, doar-doar apucă să-şi asigure traiul pentru o zi. Şi nu, nu cerşeşte. Munca unui tablou se poate întinde şi la săptămâni de lucru, iar pasiunea şi imaginaţia sunt de nepreţuit. Nici materialele folosite nu sunt de calitate îndoielnică, "pentru că asta înseamnă să fii artist, nu-ţi baţi joc de munca ta chiar dacă eşti în pragul de a face foamea". "Este un pictor de mare valoare, a pictat pentru mine foarte multe tablouri şi pot spune că pentru Constanţa este un mare talent. Ştiu că avea probleme în familie, dar şi cu sănătatea. Păcat că aşa un artist a ajuns într-o asemenea situaţie", a declarat, pentru "Replica", Charbel Maroun, consulul onorific al Libanului la Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102