REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Piedici pentru tinerii care vor să studieze în Germania, din cauza diplomelor de Bacalaureat!

Piedici pentru tinerii care vor să studieze în Germania, din cauza diplomelor de Bacalaureat!

Replica API 21 iunie 2019 | 00:00 270

Liga Studenților Români din Străinătate semnalează Ministerului Educației Naționale necesitatea eliberării în regim de urgență a diplomelor de Bacalaureat pentru absolvenții aplicanți la universitățile din Germania.

Conform actualului calendar al desfășurării examenului național de Bacalaureat aprobat de Ministerul Educației Naționale, elevii înscriși la prima sesiune a acestuia de pe teritoriul României nu au posibilitatea de a fi admiși la studii superioare în cadrul universităților germane, ei fiind nevoiți să aștepte un an în plus pentru a studia în această țară. Având în vedere că diploma de Bacalaureat, esențială dosarului pentru admiterea în cadrul universităților din Republica Federală Germania, se eliberează după rezultatele finale din 13 iulie și că termenul limită de depunere a acestui dosar în Republica Federală Germania este 15 iulie,

devine irealizabil pentru un elev înscris în cadrul primei sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2019 să studieze în Republica Federală Germania în anul universitar 2019-2020.

Așadar, în calitate de reprezentanți ai celei mai mari comunități a studenților români de pretutindeni, cu peste 13 500 de membri, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a propus Ministerului Educației Naționale eliberarea în regim de urgență a diplomei de Bacalaureat pentru elevii care dovedesc că au început procesul de admitere la facultate în Republica Federală Germania, și anume eliberarea diplomei până la data rezultatelor finale pentru elevii care nu au depus contestații. De asemenea, LSRS a propus ca, în momentul stabilirii calendarului de desfășurare a examenului național de Bacalaureat a anului următor, data limită pentru admiterea la universitățile germane să fie luată în considerare. LSRS a venit cu aceste propuneri către Ministerul Educației Naționale deoarece, în ultimele săptămâni, Filiala Germania a Ligii Studenților Români din Străinătate a primit numeroase solicitări din partea elevilor înscriși la prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019, ce își doresc să urmeze studiile superioare în Republica Federală Germania. LSRS consideră că aceste modificări vor ajuta la garantarea dreptului cetățenilor români de a studia în oricare alt stat membru UE și că ele reprezintă o oportunitate valoroasă pentru toate părțile implicate.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis pentru dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova

drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai pula bleaga, scolarizarea gratuita pana la liceu e un drept al fiecaruia. dupa liceu faci ce vrei: te faci santierist, mergi la facultate sau stai ca o laba trista si comentezi aiurea la ziare. Asa ca ce bani inapoi vrei ma dobitocule?
4
1
Inteligentule ,vor sa se duca sa invete nu la munca sau furat . Tu oricum nu ai ce sa platesti ....
1
1
Foarte bine, sa plece daca vor dar, mai intii,sa plateasca cheltuielile pentru scolarizarea gratuita. La fel si cei care absolva facultatile de stat. Vi se pare normal ca din taxele si impozitee noastre sa benefieze cine stie ce tari. Ca destepti sint unii pe banii nostri.
1
1
Degeaba le pun piedici. Tinerii vor dori si mai mult sa plece!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218