REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pierderi de 1 miliard, echipe ce pot dispărea. Există, însă, un indiciu clar: Premier League se reia

Pierderi de 1 miliard, echipe ce pot dispărea. Există, însă, un indiciu clar: Premier League se reia

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 1039

Premier League ar putea pierde un miliar de lire sterline, dacă sezonul 2019-2020 nu se va relua. Directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal din Anglia a spus că mai multe cluburi ar putea să dispară. Totuşi, ultimele informaţii indică destul de clar faptul că sezonul se va relua.

Criza provocată de epidemia de coronavirus a afectat şi cel mai bogat campionat de fotbal din Europa. Premier League ar putea pierde un miliard de lire sterline, în cazul în care sezonul 2019-2020 nu s-ar mai relua. În plus, fotbalul din Anglia s-ar putea lovi şi de alte efecte secundare.

Richard Masters, directorul executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal, a avertizat că vor urma "pierderi importante", dacă această situaţie "se complică şi se extinde".

"Multe comunităţi ar putea să îşi piardă cluburile, cu puţine şanse de revenire", a spus şi Greg Clarke, preşedintele Federaţiei de Fotbal a Angliei, potrivit BBC.

Plată în avans din drepturile TV, semnal clar că sezonul se reia

Cluburile din Premier League au primit un ajutor nesperat, în plină pandemie de coronavirus. Deşi niciun meci nu se poate juca de aproximativ o lună, formaţiile din prima ligă engleză au primit o parte din viitoarea tranşă din drepturile tv, pentru a trece mai uşor peste perioada dificilă.

Astfel, cluburile din subsol vor încasa în această săptămână câteva milioane de euro, în timp ce Liverpool, lideul la zi, va obţine aproximativ 20 de milioane de lire. Fără îndoială că nu s-ar fi ajuns la un astfel de acord dacă nu existau semnale clare că actuala stagiune va continua, în momentul în care criza generată de coronavirus va fi depăşită.

Începând cu actualul sezon de Premier League a început un nou ciclu de 3 ani pentru drepturile TV, valoarea totală a contractului fiind de 9.2 miliarde de lire sterline. Liverpool ar urma astfel să încaseze în jur de 175 de milioane de lire sterline din drepturi TV pentru acest sezon, cel în care urmează să devină campioana Angliei pentru prima dată după 30 de ani. Și echipele din subsol câștigă sume impresionante - spre 100 de milioane de lire -, astfel că miza primei ligi engleze e imensă, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102