REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Piese de teatru, spectacole de operă și balet, de văzut în WEEKEND, la CONSTANȚA

Piese de teatru, spectacole de operă și balet, de văzut în WEEKEND, la CONSTANȚA

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:02 2205

Teatrul de Stat Constanța

Instituția de cultură reia spectacolele stagiunii 2020 – 2021, în condiții de siguranță și cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva pandemiei, conform legii. Pentru prevenirea contaminării cu Coronavirus, numărul maxim de spectatori la un spectacol este de 70.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, este pus în scenă spectacolul „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, a cărui premieră a deschis stagiunea trecută. Trei surori, Teresa, Mary și Catherine, se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu.

Distribuția este formată din: Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, iubitorii de teatru au ocazia să revadă cel mai proaspăt spectacol al Teatrului de Stat Constanța, „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, traducere de Lucia Verona, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Premiera a deschis stagiunea teatrală 2020 – 2021.

Concepția decorului îi aparține scenografei Andreea Săndulescu, iar a costumelor, scenografei Alexandra Mâzgăreanu. Lighting design-ul este semnat de Daniel Klinger, muzica este compusă de Alexandru Suciu, iar mișcarea scenică a beneficiat de îndrumarea coregrafei Baczó Tünde.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. Din distribuție mai fac parte Cătălina Mihai, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Alexandru Medveghi, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, Arina Cojocaru şi Graţian Prisăcariu.

Accesul la spectacole este pe baza de bilete ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (bulevardul Ferdinand, nr. 11).

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, publicul constănțean este invitat la spectacolul „Liliacul”, opereta în trei acte de Johann Strauss-fiul cu libretul realizat de Karl Haffner și Richard Genée, după nuvela „Le Reveillon” de Henri Melhac și Ludovic Halévy. Regia artistică este semnată de Ognian Draganov iar scenografia îi aparține lui Cătălin Arbore. Sub bagheta dirijorului Adrian Stanache pe scenă vor evolua soliștii: Doru Iftene, Nicoleta Ardelean, Smaranda Drăghici, Ștefan Popov, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pârlea, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre, Robert Safta.

Duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, soliștii Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Mizuki Kubota, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Yuria Soeta, mayura Takase, Keito Shimomura, Diana Porfireanu, Ryan Brown, Luna Muramatsu, Reita Miyashita, Oana Dincă, Mihai Pâslaru vor oferi momente de neuitat în „Gală de balet”.

Potrivit organizatorilor, spectacolele se vor desfășura în condiții de siguranță cu respectarea normelor de distanțare fizică:

- Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;

- Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet;

- Spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore;

- Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri;

- Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.

Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei atât la Agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Programul Agenției de Bilete: luni- 11:00-17:00, marți – închis, miercuri-joi-vineri- 11:00 -17:00, sâmbătă – duminică – 17:30 – 18:45(închis în zilele fără spectacol).

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”

Festivalul Filmului Francez, 1-4 octombrie

Evenimentul aduce pe marele ecran filme franceze inedite. A 24-a ediţie a festivalului se desfăşoară la noi sub motto-ul « Le film français au féminin »/ « Filmul francez la feminin ».

Program:

- 2 octombrie ora 17:30 – „La psiholog în Tunis” („Un divan à Tunis”)

Link bilete: https://m.cinemagia.ro/bilete/ui/movie/ticketTypes/...

- 3 octombrie ora 15:00 – „Rebele”(„ Rebelles”) / (N-15)

Link bilete: https://m.cinemagia.ro/bilete/ui/movie/ticketTypes/...

- 4 octombrie ora 20:30 – „Portretul unei tinere femei”(Portrait de la jeune fille en feu)

Link bilete: https://m.cinemagia.ro/bilete/ui/movie/ticketTypes/...

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218