REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Piese fabricate în Şantierul Damen Mangalia, folosite în Rotterdam la modernizarea platformei de foraj Stena Don

Piese fabricate în Şantierul Damen Mangalia, folosite în Rotterdam la modernizarea platformei de foraj Stena Don

Replica API 5 septembrie 2018 | 10:38 387

Platforma de foraj Stena Don, care urmează să fie instalată în largul Insulelor Shetland din Regatul Marii Britanii, va intra în modernizare, în șantierul Damen Verolme Rotterdam. Potrivit reprezentanților Damen Shipyards Group, pentru realizarea reparațiilor vor fi folosite și piese fabricate în prezent în șantierul Damen Mangalia.

Damen Verolme Rotterdam, unul dintre cele mai experimentate șantiere ale Damen Shipyards Group, a fost contractat de Stena Drilling pentru o modernizare a platformei de foraj Stena Don. Platforma urmează să ajungă în șantierul din Rotterdam în octombrie a.c., urmând ca lucrărilor să durere aproximativ trei luni.

„Cel mai important aspect al lucrărilor va consta în instalarea unui sistem de ancorare cu opt puncte, înainte ca platforma să fie instalată în largul Insulelor Shetland din Regatul Unit. La Damen Verolme Rotterdam pregătirile sunt deja în desfășurare, pentru a ne asigura că instalarea sistemului de ancorare poate începe imediat ce Stena Don ajunge în șantier.

Pentru realizarea lucrării trebuie fabricate diverse elemente ale sistemului. Lucrarea include și blistere și sponsori de lanț de ancoră, care în prezent sunt fabricate la Damen Shipyards Mangalia, iar ulterior transportate la șantierul din Rotterdam”, au precizat reprezentanții Damen Shipyards Group. Alte componente, respectiv vinciuri de ancorare, basculele și cabinele de control al troliului vor fi furnizate de Rolls Royce A.S.

Platforma de foraj Stena Don este o platformă semi-submersibilă, de clasa 3, care poate fora până la adâncimi de 500 de metri. Are o capacitate de cazare de 120 de persoane, 95,5 metri lungime și a fost construită pe șantierul naval Kvaerner Warnow Werft din Germania în 2001.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
camatari de BRATU si COMANESCU sa plateasca oameni ne platiti de 2ani de zile si sa inceap sa foreze bulgaru ca vad ei pe dracu 20 de ani la puscarie tortionari
0
0
Coruptie totala sau neputinta.tiganii din tomis 3 vand tigari nestingheriti iar ei intorc capul cand trec pe acolo.manjitiloe
0
1
vai de matematica voastra.Sigur interviul a fost luat unui sef care habar nu are .Avem multi aici.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218