REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pilat a reparat ceasurile din Constanţa cu piese din Austria

Pilat a reparat ceasurile din Constanţa cu piese din Austria

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 299

O luaseră razna

O luaseră razna

Constanţa nu duce lipsă de ceasuri. Fie că sunt amplasate în parcuri sau în intersecţii, oamenii pot arunca un ochi pentru a-şi calcula timpul. Însă, în ultima perioadă, tot mai multe ceasuri s-au defectat. Unele dintre ele refuzau să mai funcţioneze, pe când altele, care au şi termometru, indicau în miez de vară -1 grad Celsius. Despre aceste lucruri ne-a vorbit directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei.

"În anul 2008, am avut o procedură legală pe achiziţia de ceasuri digitale, în 43 de locaţii din municipiul Constanţa. În 41 de locaţii sunt ceasuri digitale şi două ceasuri digitale în două locaţii, două parcuri mari ale Constanţei, e vorba de Tomis şi Piaţeta Cazino Mamaia, a două ceasuri muzicale. Urmare a lucrărilor care se desfăşoară pe domeniul public, dar şi avariilor îmtâmpinate de către RAJA, RADET, a fost nevoie să se intervină şi o parte din ele s-au oprit şi au fost repuse în funcţiune ulterior. S-au efectuat lucrările, e vorba de nouă locaţii, iar în alte două locaţii, urmare a condiţiilor meteo din cursul iernilor trecute, a fost necesar ca părţile modulare să fie schimbate, asta însemnând un timp de aşteptare întrucât piesele au fost aduse din Austria", a spus Ionel Pilat directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei municipiului Constanţa. Ca atare, piesele au venit tocmai din Austria, problema urmând să se rezolve. În plus, iată care este suma alocată întreţinerii ceasurilor din municipiu. "Repararea lor anuală înseamnă o cumpărare directă, maxim 600 milioane de lei vechi, pentru a fi puse în funcţiune. Bineînţeles, noi avem maximum 600 de milioane de lei, dar nu i-am folosit pe toţi întrucât nu au fost situaţii de a le folosi. Anul acesta am folosit o sumă de aproximativ 60% din valoarea acordată pentru întreţinerea ceasurilor, iar cele 11 locaţii unde ceasurile au fost defecte au suferit modificări, completări de piese şi funcţionează în totalitate", a mai declarat Ionel Pilat.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367