REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Pilcă din "gruparea vameşilor", reţinut de DNA

Pilcă din "gruparea vameşilor", reţinut de DNA

Replica API 24 mai 2011 | 00:00 601

Cutremur în Portul Constanţa

Cutremur în Portul Constanţa

Agitaţia dată de dosarul în care au fost conduşi la DNA senatorul Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MAI până ieri, îl readuce în atenţie pe controversatul om de afaceri Aurelian Pilcă. Până la închiderea ediţiei, DNA nu a oferit o "listă" cu cei reţinuţi în dosarul pentru care au fost efectuate 50 de percheziţii, ieri, la Bucureşti, Constanţa şi Vama Agigea, însă avocatul unuia dintre cei duşi la audieri a precizat că au fost emise 29 de ordonanţe de reţinere, între care una pe numele lui Pilcă.

Reţinerea lui Aurelian Pilcă, unul din "greii" din aşa-zisa "grupare a vameşilor" constănţeni, readuce în discuţie afacerile oneroase de zeci de milioane de euro derulate de-a lungul timpului de către foşti şi actuali lucrători vamali. Dacă, până acum, Eugen Bogatu şi, într-o oarecare măsură, Iulian Teşeleanu, au fost singurele victime - primul, arestat şi apoi eliberat în dosarul UCM Reşiţa, al doilea, demis din funcţie - reţinerea lui Pilcă reactivează rolul jucat de "gruparea vameşilor" în afacerile de corupţie din Portul Constanţa. "Replica" a dedicat de-a lungul timpului spaţii largi afacerilor derulate de Pilcă şi asociaţii săi, plecând de la legăturile cu afacerişti şi politicieni celebri, până la constănţeanul arestat anul trecut în America de Sud pentru trafic de droguri, Mihai Ianula, unul din membrii "grupării vameşilor". Dacă în privinţa lui Iulian Teşeleanu nu există în momentul de faţă vreo legătură cu dosarul în care a fost reţinut Aurelian Pilcă, nu acelaşi lucru se poate spune despre alţi vameşi - Claudiu Olteanu, Liviu Bratu, Liviu Durbac. Acelaşi dosar îl readuce în atenţie şi pe Eugen Bogatu, fost director al Administraţiei Porturilor Maritime, implicat într-un alt dosar celebru, alături de Said Baaklini. Revenind la Pilcă, de menţionat că nu este singurul afacerist care are probleme, din "lotul" dosarului care a "explodat" ieri făcând parte cel puţin încă un om de afaceri - Valentin Ţiripan. Parcă nici o surpriză, de vreme ce Valentin Ţiripan apare în mai multe firme. Dintre acestea, una îl indică drept asociat cu Eugen Bogatu.

Laurenţiu RADU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369