REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pilonul II de pensii este solid și cu randamente pozitive; dacă apar derapaje, acestea vor fi corectate

Pilonul II de pensii este solid și cu randamente pozitive; dacă apar derapaje, acestea vor fi corectate

Replica API 26 august 2017 | 00:00 343

ASF:

ASF:

Pilonul II de pensii este unul solid, cu randamente pozitive, iar dacă vor fi constatate disfuncționalități ale sistemului vor exista intervenții rapide pentru corectarea acestora, a precizat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un comunicat transmis, scrie AGERPRES.

"Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public privind situația fondurilor de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dorește să reafirme că Pilonul II de Pensii este unul solid, cu randamente pozitive, reflectate de altfel și de analiza evoluției pieței pensiilor private la 30 iunie 2017. De asemenea, ASF reiterează faptul că, potrivit prevederilor legale în vigoare, Autoritatea nu are competențe pentru a iniția modificări ale legislației primare care guvernează funcționarea pieței pensiilor private. ASF urmărește cu foarte mare atenție randamentele și activele nete ale fondurilor de pensii administrate privat și dacă vor fi constatate disfuncționalități sau derapaje ale sistemului va interveni rapid pentru corectarea acestora", notează sursa citată.

De asemenea, ASF menționează că, în calitate de supraveghetor al pieței financiare non-bancare, participă la întâlniri cu parteneri instituționali și exprimă puncte de vedere privind evoluția curentă a celor trei sectoare reglementate (asigurări, piața de capital, pensii private), de câte ori este necesar.

Potrivit unor informații publicate de Profit.ro, Ministerul Finanțelor intenționează să diminueze, de la 5,1% la 2,5%, contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II). Măsura ar afecta dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participanților la acest sistem.

Vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că o decizie în privința pilonului II de pensii nu este luată și sub nicio formă nu este vorba despre desființarea acestuia, o decizie viitoare fiind una în interesul românilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cine are incredere in ASF?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614