REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pintea: Este inadmisibil ca pacienţii să fie trimişi să îşi cumpere medicamente doar cu un bileţel

Pintea: Este inadmisibil ca pacienţii să fie trimişi să îşi cumpere medicamente doar cu un bileţel

Replica API 15 mai 2019 | 00:00 176

Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat miercuri că este inadmisibil ca pacienţii să fie trimişi să îşi cumpere medicamente "cu un bileţel", fără o reţetă, adăugând că spitalele trebuie să asigure toată medicamentaţia.

"Eu am înţeles că acel pacient a fost trimis să îşi cumpere medicamente doar cu un bileţel, fără o reţetă. Este inadmisibil acest lucru. Încă de la începutul mandatului am atras atenţia că spitalele trebuie să asigure toată medicaţia. În cazul în care există sincope în aprovizionare, pacientul poate să îşi cumpere această medicaţie, dar spitalul este obligat să o deconteze. Casa de Asigurări de Sănătate s-a autosesizat, ceea ce este corect, pentru că este vorba de contract între furnizorul de servicii şi casa de asigurări. Eu, personal, nu tolerez acest tip de comportament, bileţelele puse în mâinile pacienţilor", a spus Pintea, la sediul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, întrebată despre cazul pacientului care nu a fost operat decât după ce şi-a cumpărat medicamente.

Potrivit presei locale, un bărbat din Târgu Cărbuneşti a sesizat faptul că a trebuit să cumpere zilnic medicamente pentru bunicul său pe perioada cât a fost internat la spitalul din localitate. Tânărul a spus că, dacă nu cumpăra medicamente prescrise pe "tot felul de bileţele", bunicul lui nu ar fi putut fi operat sau cel puţin aşa i s-a spus.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află miercuri într-o vizită în judeţul Prahova alături de premierul Viorica Dăncilă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tanti asta ori a vrut sa fie sarcastica ori e dusa rau cu pluta
0
0
Este inadmisibil... si totusi exista de multi ani acest procedeu.Iar bolnavul sau mai precis familia cumpara ce i se cere pentru a salva viata unui apropiat fara sa mai analizeze ca e pe reteta,pe biletel scris sau verbal sau cum o mai fi. Si nu numai medicamente ci si consumabile. Asa ca d-na ministra n-ati descoperit America ,d-voastra.
2
0
Doamna ministru veniti la Medgidia sa vedeti cum este....si soc!!! Spaga nu a disparut!!!
0
0
ce stire socanta....poate descopera si ca medicii iau spaga...
3
0
Cum asa doamna abia acum crezi ce scriu ziarele si prezinta televiziunile inca dinainte sa fii ministreasa,imi pare rau sa va zic dar asta se cheama dezinteres total.
4
3
vino la Medgidia sa vezi cum e doamna ministru
1
1
Doamna ministru a descoperit apa calda.
6
2
O boala reala la noi
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614