REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pintea spune că sancţiunea ar trebui să fie drastică în cazul infirmierelor de la SUUB care ar fi înjurat pacienţi

Pintea spune că sancţiunea ar trebui să fie drastică în cazul infirmierelor de la SUUB care ar fi înjurat pacienţi

Replica API 16 mai 2019 | 00:00 137

Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, referindu-se la filmul apărut în mediul online în care infirmiere de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti ar agresa verbal pacienţi, că, din punctul său de vedere, sancţiunea trebuie să fie ''cea mai drastică''.

"Mi-a venit greu să mă uit. Ideea este următoarea: nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar. Conducerea spitalului a convocat Comisia de disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri - n.r.) care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică - desfacerea contractului de muncă", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au anunţat joi, printr-un comunicat remis presei, că în acest caz se va întruni Comisia de disciplină a unităţii medicale, iar sancţiunile vor fi "în raport cu gravitatea faptelor".

"Ne delimităm clar de atitudinea celor trei infirmiere. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti promovează o relaţie corectă, umană cu pacienţii, nu tolerează în niciun fel agresiunea fizică sau verbală şi se străduieşte să răspundă prin metode paşnice la toate încercările de provocare din partea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora. Întotdeauna am analizat cu foarte mare atenţie sesizările făcute, iar acolo unde a fost cazul am aplicat măsurile necesare şi am implementat proceduri şi instrucţiuni de lucru pentru a preveni incidente similare. Comisia de disciplină a SUUB se va întruni cu celeritate şi va analiza aceste aspecte, iar sancţiunile vor fi în raport cu gravitatea faptelor. Vă asigurăm că întreg personalul se străduieşte să răspundă cu promptitudine şi profesionalism tuturor solicitărilor pacienţilor noştri. Vă asigurăm că întreg personalul se străduieşte să răspundă cu promptitudine şi profesionalism tuturor solicitărilor pacienţilor noştri", a informat SUUB.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614