REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Pionefroză rezolvată cu succes prin nefrectomie totală stângă, la Spitalul Clinic SANADOR

Pionefroză rezolvată cu succes prin nefrectomie totală stângă, la Spitalul Clinic SANADOR

Replica API 26 februarie 2021 | 00:00 1020

Pionefroza (infecția care duce la distrugerea rinichiului, cu acumulare de puroi) este o complicație majoră, care poate necesita intervenție de urgență. Frecvent, rinichiul este complet distrus de această afecțiune și trebuie îndepărtat, cum a fost în cazul Alexandrei P., în vârstă de 71 de ani, diagnosticată cu pionefroză stângă după cancer de ovar operat, scrie digi24.ro

„După două intervenții din anul 2019, când chirurgii au încercat să-mi salveze mai multe organe (colonul, rinichiul stâng și vezica biliară), a urmat o perioadă lungă de recuperare, cu controale periodice de monitorizare. Situația, însă, s-a agravat recent. Am sunat într-o dimineață la SANADOR, eram în stare gravă, iar ulterior am fost adusă cu salvarea la Spitalul Clinic SANADOR. În urma efectuării unei ecografii renale și a unei tomografii abdominale, s-a decis intervenția de urgență”.

Echipa medicală din Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, a stabilit indicația de nefrectomie totală stângă. Intervenția a fost realizată în urgență, cu succes, iar pacienta a fost externată la 4 zile după operație, fără complicații.

„Am găsit niște oameni despre care nu mi-am putut imagina că mai există. Sunt o norocoasă. În primul rând, vreau să-i mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu, este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum. El este medicul care își demonstrează vocația zilnic. Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc doamnei Dr. Rucsandra Manu, care mi-a rezolvat, ani de zile, pietrele la rinichi prin litotriție extracorporală (ESWL), fără operație. Mulțumesc, SANADOR!”

Îndepărtarea chirurgicală totală a unui rinichi nu are impact asupra funcției renale generale a pacientului, atât timp cât rinichiul rămas este sănătos și funcțional la întreaga sa capacitate. De regulă, nefrectomia totală este indicată în urgențele majore, cum ar fi cazul unui rinichi compromis din punct de vedere funcțional, ce nu poate fi recuperat și care nu poate fi păstrat, cât și în cazul tumorilor renale.

Investigațiile și intervențiile ce pot fi efectuate la Spitalul Clinic SANADOR cuprind întreaga gamă de proceduri diagnostice și terapeutice pentru patologia aparatului urogenital, de la intervenții minim invazive până la cele reconstructive sau oncologice de mare anvergură. Intervențiile sunt realizate clasic, laparoscopic sau robotic, cu o corectă selecționare a cazurilor, de către o echipă de specialiști cu înaltă pregătire profesională, experiență vastă și rezultate de top.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102