REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pirandele care ghicesc strică liniştea ultimelor zile de plajă

Pirandele care ghicesc strică liniştea ultimelor zile de plajă

Replica API 19 septembrie 2011 | 00:00 121

Vremea bună lungeşte sezonul

Vremea bună lungeşte sezonul

Faleza din Mamaia este pustie, cele mai multe dintre terase au fost închise, dar oamenii încă nu se îndură să părăsească plaja. Mulţi încă profită de vremea frumoasă şi încearcă bronzul de toamnă sau se avântă în mare, deşi este puţin cam rece. Vaporaşele care pleacă în larg la fiecare jumătate de oră sunt pe cale să îşi încheie activitatea pe acest sezon. Preţul pentru o astfel de plimbare a rămas însă acelaşi ca în lunile anterioare: 5 lei. Şezlongurile sunt acum pentru toată lumea, ba chiar şi preţul e mai mic, dar cu greu îşi găsesc clienţi.

Atmosfera este una plăcută, odihnitoare, diferită de cea de acum o lună, când muzica răsuna de la toate terasele. "Clienţi nu mai sunt la fel de mulţi ca în iulie sau august, dar 5-6 tot mai avem pe zi", a declarat unul dintre băieţii care închiriază ski-jeturi. Şi preţul e mai mic: 100 lei pentru 15 minute. Sunt şi turişti care mărturisesc faptul că aşteaptă această perioadă din an pentru a veni la mare. Spre exemplu, Robertina Gane, din Bucureşti, se bucură de ultimele zile din concediu pe plajă: "Mi-a plăcut mereu să vin la mare în luna septembrie, pentru că soarele nu mai e aşa puternic, nu e aglomerat şi apa e curată. În definitiv, vin să mă bronzez şi să petrec câteva zile de odihnă, nu pentru cluburi sau acest gen de distracţie". Magazinele de haine se pregătesc şi ele de ultimele zile de activitate, aşa încât anunţă reduceri de 70%, iar unii oameni chiar au vrut să cumpere câte ceva, numai că lucrurile n-au fost tocmai pe aşteptările lor: "Am vrut să imi iau ceva drăguţ pentru la vară, dar sunt scumpe, nu văd unde e reducerea", a declarat, supărată, o doamnă. Puţin mai încolo, pe plajă, tot farmecul şi liniştea de care pomeneam anterior devenise vacarm: un turist făcea scandal, pe motiv că nevasta acceptase să-i ghicească o ţigancă. Iar de aici, un întreg cor de femei cu fuste, nemulţumite că nu sunt lăsate să-şi facă "meseria", asta după ce toată vara s-au plimbat de la un turist la altul cu porumb fiert, seminţe, piatră ponce etc. Unii priveau amuzaţi întâmplarea, alţii erau deja sătui că a fost tulburată liniştea. "Toată vara nu ne-au lăsat să stăm liniştiţi pe plajă cu ghicitul lor, nu ştiu cum să facă banii mai uşor", a comentat un constăţean care a asistat la incident.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614