REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pista pentru biciclete de pe TOMIS, subiect de SCANDAL pentru constănţeni! E normalitate, fiţă sau PROSTIE?

Pista pentru biciclete de pe TOMIS, subiect de SCANDAL pentru constănţeni! E normalitate, fiţă sau PROSTIE?

Replica API 10 noiembrie 2016 | 23:55 861

Ioc locuri de parcare sau civilizaţie?

Ioc locuri de parcare sau civilizaţie?

Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa a intrat în reabilitare în prima parte a anului curent, fiind „ca scos din cutie” înainte de alegerile din vară. Tot atunci, fiind vorba despre o premieră la malul mării, a fost inaugurată pista pentru biciclete. Însă, chiar dacă o mare parte dintre noi consideră că este vorba despre o intrare în normalitate, alţii cred că fix de asta avea nevoie urbea de la malul mării, un oraş cu o lipsă acută de locuri de parcare, dar care vrea să fie în trend.

Intrat în reamenajare încă din prima parte a anului curent, bulevardul Tomis din Constanţa s-a „schimbat la faţă”. Marcajele de pe carosabil au fost refăcute, iar în premieră pentru oraşul Constanţa a fost înfiinţată şi o pistă pentru biciclişti pe un bulevard principal. Aşadar, participanţii la trafic trebuie să aibă grijă unde îşi parchează autoturismele, în caz contrar riscă amenzi usturătoare. Ceea ce s-a şi întâmplat. Nu puţine au fost cazurile în care şoferii şi-au lăsat vehiculele pe pistele destinate bicicliştilor, Poliţia Locală aplicând amenzi. Şi de atunci au tot fost discuţii, mai toţi blamându-i pe cei care nu respectă regulile şi care au nesimţirea de a parca „la botul calului”. Până recent, când mai multe persoane au ridicat problema legată de faptul că totul este o mare prostie. „Autorităţi locale, voi realizaţi ce trafic imposibil s-a creat pentru prostia pistei pentru biciclete? Pentru 2 – 3 biciclişti, aţi zăpăcit şi îngreunat circulaţia celor ce se duc sau vin de la serviciu! De ce trebuie să fiţi în trend? Exasperaţi un oraş cu aberaţiile voastre, negândite deloc!”, este părerea Ancăi, la care au reacţionat mai mulţi constănţeni. Unii au precizat că trebuie să se intre în normalitate şi că trebuie să ne obişnuim cu pistele pentru biciclete, aşa cum este în orice ţară civilizată, pe când alţii au spus: „Pentru a intra în normalitate, e nevoie de normalitate. Nu să faci piste pentru biciclişti pe o porţiune a unui bulevard principal, dar fără un circuit. Ce a rămas din bulevardul ăsta? O străduţă. În mijlocul oraşului. Locuri de parcare? De unde! Dar se vrea normalitate”, a spus Andrei. Totodată, un aspect pricipal este şi cel al circuitului. Există o legătură între străzi pe unde poate circula biciclistul? Un traseu? Sau trebuie să se circule doar pe acea porţiune după care se recurge la teleportare? – se întreabă oamenii care susţin că „au aruncat ceva în mijlocul oraşului fără noimă pentru a închide guri”. De precizat este şi faptul că sunt şi cei care consideră că pe principiul acesta nu se va rezolva nimic. „Acum hai să închidem şi spitalele, pe principiul că sunt mai puţini bolnavi”. Voi ce părere aveţi?

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Slaba comparatia cu .spitalele.Dupa cate stiu nu sunt locuri in spitale.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367