REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PISTOLARUL din Mangalia, aproape 10 ani de închisoare pentru OMOR

PISTOLARUL din Mangalia, aproape 10 ani de închisoare pentru OMOR

Replica API 6 iulie 2020 | 00:00 5698

Pistolarul in Mangalia îşi va petrece următorii ani după gratii! Florin Buruiană, din Mangalia, a fost condamnat la închisoare pentru omor după ce l-a împușcat pe G.M. acesta decedând ulterior la spital. Astfel, inculpatul, folosind o armă de vânătoare, ar fi tras către două persoane, rănindu-le. Este vorba despre doi bărbați, ambii de 44 de ani, unul rănit la nivelul membrului inferior, celălalt în abdomen. Victimele au fost transportate la spital. Cel rănit mai grav a decedat la scurt timp.

Cum s-au petrecut faptele

Inculpatul și victima decedată au fost veri, locuind de altfel în imediata apropiere (au fost vecini). Starea conflictuală a pornit ca urmare a faptului că, în data de 18.08.2019, în timp ce se afla la un botez organizat de familia victimei la locuința acestora, între inculpatul Florin Buruiană, aflat în stare de ebrietate și una dintre persoanele de sex femeiesc din familia victimei, a avut loc un schimb de replici, iar F.B. i-a adresat cuvinte jignitoare acesteia. Ulterior, inculpatul a fost apostrofat de către mai mulți bărbați din familia victimei, printre care și de aceasta, din declarațiile mai multor martori rezultând că la un moment dat, inculpatul l-a lovit cu palma peste față pe acesta. F.B. a recunoscut că în data de 18.08.2019 a avut un conflict verbal cu unii membrii ai familiei M., însă a negat că l-ar fi lovit pe G.M. Conflictul s-a stins la momentul respectiv și persoanele implicate s-au deplasat la locuințele lor.

Inculpatul avea o armă ascunsă

A doua zi, inculpatul (care se deplasase peste noaptea la locuința din Saturn a concubinei sale) a mers la locuința de domiciliu, conform propriilor susțineri, pentru a-și cere scuze rudelor sale pentru comportamentul avut cu o seară înainte. Inculpatul susține că în momentul la care a ajuns la locuință l-ar fi văzut în stradă pe G.M. care i-a adresat cuvinte jignitoare. Ulterior, F.B. ar fi aflat că familia lui G.M. ar fi vrut să îl bată pentru conflictul din seara precedentă. La un moment dat a apărut vecinul din imediata apropiere, rudă atât cu inculpatul cât și cu familia M și a început să instige pe cei din curtea locuinței să nu mai stea de vorbă cu el și să îl lovească. Acesta a pătruns în curtea locuinței sale având în mână o baionetă de aproximativ 50 cm ., fiind urmat de mai mulți bărbați (cel puțin 7-8) care se aflau în spatele său. Toți aceștia au intrat în curtea locuinței și împreună cu cei care se aflau acolo la sosirea sa au început să îl lovească. Unii dintre bărbați au tăbărât asupra sa și l-au lovit cu pumnii iar alții, care aveau asupra lor bâte, au spart geamurile de la casă, respectiv de la autoturismul marca Jaguar care se afla parcat în fața locuinței. La un moment dat a reușit să se elibereze și a intrat în magazia de lângă locuință unde avea ascunsă o armă pe care o cumpărase în urmă cu aproximativ două sau trei săptămâni de la o persoană din Galați a cărui identitate nu o mai cunoaște.

Florin Buruiană susține că arma s-a declanșat accidental

Deși a susținut că nu a avut degetul pe trăgaci, inculpatul a arătat că arma s-a declanșat accidental, iar proiectilul l-a lovit pe G.M. care la momentul respectiv se afla în curte, în apropierea porții (la o distanță de cca 4-5 m ). Când a auzit bubuitura s-a speriat și a dat drumul armei din mână, după care a fugit în casă și a ținut de ușă pentru ca agresorii să nu pătrundă în interior.

Inculpatul nu a văzut ca la momentul la care pușca s-a descărcat să fi fost de față mama sa vitregă sau vreo altă persoană din locuință. Nici unul dintre agresori nu a pătruns în locuință. A rămas ascuns în casă până când au venit organele de poliție, aceasta întâmplându-se la aproximativ 10 minute de la momentul descărcării armei.

Motivarea instanței

Varianta prezentată de inculpat conform căreia arma s-ar fi descărcat accidental, trăgând un singur foc (care a lovit victima în zona stomacului – șold stâng, cauzându-i ulterior decesul) nu se coroborează cu celelalte mijloace de probă. Astfel, chiar persoanele apropiate inculpatului au precizat că l-au văzut pe acesta căzut la pământ, asupra lui aflându-se 10-15 persoane, moment în care au auzit două focuri de armă consecutive, fără a vedea însă cine a tras. Se observă deci că modalitatea de desfășurarea a evenimentelor expusă de acești martori este în contradicție cu cea prezentată de inculpat, care a susținut că arma s-ar fi descărcat o singură dată, după ce s-a eliberat din strânsoarea agresorilor și în timp ce se afla în picioare.

Instanța a decis condamnarea inculpatului Florin Buruiană la nouă ani și cinci luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, loviri sau alte violențe, deținere de arme letale fără drept precum și uz de armă letală fără drept. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Citește și:

www.replicaonline.ro/criminalul-din-mangalia-a-fost-retinut-arma-era-detinuta-ilegal-400426/

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A ajuns si purcelu ala de raducanu mare mafiot. Umbla si el cu baietii. Ca daca il alearga cineva se impiedica in sarmale.
1
0
Lui moxu ce sa ii mai taie ca nici nas nu are
1
0
Ce smecher esti tu de cand esti langa beinur, te umflii in pene cioara proasta. Ai uitat cand luai legale de la el pe datorie si vindei in cartier. La bucuresti tia taiat tendoanele, poate acum iti taie tiganii nasu. Acum esti dealer vinzi pentru raducanu si beinur.
3
0
Macar ai omorat unul din ei. Sper sa nu te sparga la rozeta in puscarie
3
0
Clar, legitima aparare...legi mai de kkt ca in Romania nu cred ca exista pe planeta asta, poate doar in Coreea de Nord - si politicieni pe masura.
2
2
Din ce am citit in copia asta dupa rechzitoriu, a fost legitima aparare. Aia au sarit in haita cu baioneta la el, iar asta a tras. Si dupa comportament decedatii par a fi de hetnie. Romanii isi vad de treaba odata ce injuraturile s-au incheiat, nu vin cu cutitul a doua zi sa se razbune!
5
0
Si pentru tonele de legale pe care le au vandut si le vand cand ii place lu politaii mangalioti sa le mai dea o lectie la romanasii astia?
6
0
Justitia l-a mangaiat pe crestet. Legi de cacat. Pentru omor trebuia puscarie pe viata fara dreptul de eliberare conditionata.
8
2
La multi ani urati si grei din partea familiei Cosa Nostra Dafina. Si dupa mine si fratemiu ai tras cu arma, noroc ca am fugit. Daca ne intalnim vreodata te mananc de viu.
6
4
Uncet incet dispar sponsorii si fostii tovarasi ai lui Nitoi. El si tovarasii lui sau crezut speciali, sa ales prafu si pulberea de comisarul interlop celebru si de alte celebritati din haita lui. Cand iera Nitoi arrstat la Bucuresti Fam Buruiana a inteles ca protectoru e pe duca si s-au inarmat ca nu mai avea cine sa ii protejeze. Militienii din Mangalia sunt plini de bani din cauza interlopilor, intrebatii si uitativa ce masini au
10
2
Nu cred ca citesc asa ceva..ori reporterii replica sunt prosti ori justitia a devenit o gluma proasta. Cum sa dai 10 ani pt omor? E prea mult, 2...3 luni e suficient
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367