REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Pix-stilou cu gloanţe a la James Bond, descoperit la domiciliul unui infractor recidivist

Pix-stilou cu gloanţe a la James Bond, descoperit la domiciliul unui infractor recidivist

Replica API 29 septembrie 2012 | 00:00 224

Au furat o cutie în care sperau să fie bani, dar au găsit arme de vânătoare

Au furat o cutie în care sperau să fie bani, dar au găsit arme de vânătoare

Doi bărbaţi au fost arestaţi şi alţi doi sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru tâlhărie, furt şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Totul a pornit de la o cutie, pe care infractorii o furaseră în speranţa că este plină cu bani sau alte valori, dar în care se afla două arme de vânătoare şi muniţia aferentă. Încercând să scape de arme, spărgătorii l-au atras în belele şi pe cumpărătorul uneia dintre puşti, la domiciliul căruia poliţiştii au descoperit un adevărat arsenal de arme de foc, inclusiv un dispozitiv artizanal cu potenţial letal, de genul celor folosite în filmele cu James Bond. Potrivit IPJ Constanţa, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au destructurat un grup infracţional care acţiona pe linia furturilor din locuinţe şi a altor fapte săvârşite cu violenţă. La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii au finalizat investigaţiile în două cauze, respectiv o infracţiune de tâlhărie comisă la data de 5 noiembrie 2011, şi un furt din locuinţă, comis la data de 9 martie 2012, în urma căruia au fost sustrase două arme de vânătoare şi muniţie aferentă.

În urma cercetărilor, a fost identificat Nicolae Efimov, de 26 de ani, din localitatea tulceană Sulina, ca autor al tâlhăriei şi complice la furtul din locuinţe, el fiind cel care a ajutat la vânzarea uneia dintre armele furate. Efimov, care a mai fost trimis în judecată pentru tâlhărie, a fost arestat pentru 29 de zile de către Judecătoria Constanţa, decizie menţinută şi de Tribunal, pentru tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Mergând pe urma armelor, poliţiştii au recuperat din locuinţa lui Liviu Găman, de 37 de ani, din Constanţa, o armă de vânătoare, precum şi 17 cartuşe calibru 30.06, bunuri furate la data de 9 martie a.c. Pe lângă acestea, oamenii legii au mai găsit la domiciliul lui Găman şapte cartuşe calibrul 30.06, 43 cartuşe calibrul 5.6, două cartuşe calibrul 8, cu bilă metalică şi 2 cartuşe calibru 8 cu gaz, 42 capse iniţiere cartuşe letale şi neletale, 42 bile metalice, precum şi un dispozitiv artizanal, în formă de pix-stilou, prevăzut cu arc şi cui percutor şi cameră cartuş adaptată pentru cartuşe calibru 8, o armă cu potenţial letal. Liviu Găman, de asemenea cunoscut cu antecedente penale, a fost arestat pentru 29 de zile, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Pe parcursul investigaţiilor efectuate, a fost recuperată şi cea de-a doua armă de vânătoare, împreună cu 61 cartuşe vânătoare calibrul 12 mm, bunuri care au fost sustrase din locuinţa amintită. În cauză mai sunt cercetaţi şi Marius Vladu, zis Freză, de 30 de ani, din Ovidiu şi Sinan Bairam, zis Piticul, de 18 ani, din Constanţa, suspectaţi de furtul celor două arme şi a muniţiei aferente. Freză şi Piticul sunt arestaţi încă de pe 21 septembrie a.c., după ce au comis spargeri în serie, la pont, în mai multe locuinţe din Constanţa, de unde au furat bani, bijuterii şi aparatură electronică în valoare de câteva miliarde de lei vechi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218