REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Placido Domingo respinge din nou acuzaţiile de abuz sexual

Placido Domingo respinge din nou acuzaţiile de abuz sexual

Replica API 7 august 2020 | 00:00 952

Acuzat în 2019 în SUA de hărţuire sexuală, infectat cu noul coronavirus şi vindecat, celebrul tenor spaniol Placido Domingo şi-a "regăsit vocea" şi a dezminţit din nou acuzele ce i-au fost aduse, transmite joi AFP, citată de Agerpres.

Placido Domingo

"Niciodată nu am abuzat vreo persoană. M-am schimbat. Nu-mi mai este frică. Când am aflat că am COVID-19, mi-am promis că dacă voi scăpa cu viaţă, voi lupta pentru a-mi reabilita numele - nu am abuzat pe nimeni, voi repeta acest lucru atât timp cât voi trăi", a declarat superstarul scenei internaţionale de operă într-un interviu în exclusivitate publicat joi de cotidianul italian La Repubblica.

Placido Domingo, 79 de ani, a anunţat în luna martie, după ce s-a refugiat la Acapulco (Mexic) că a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi apoi a fost spitalizat.

"Faptul că mi-am regăsit vocea este un miracol (...) Acum două sau trei luni nu eram sigur dacă voi mai putea cânta vreodată", a declarat el pentru cotidianul italian.

"Singura chestiune care mă nelinişteşte acum este să-mi părăsesc refugiul din Acapulco, în care am rămas de luni de zile. Niciodată nu am petrecut atât de mult timp acasă, alături de soţia mea, de fiul şi nora mea şi de cei doi nepoţi", a mai povestit celebrul cântăreţ adăugând că pentru el perioada de izolare a fost utilă pentru că l-a ajutat să reflecteze asupra vieţii şi alegerilor făcute.

"Acum este momentul să revenim la normal. Însă vieţile noastre s-au schimbat. Şi aşa cum ştiţi, pentru mine este cu atât mai dificil din cauza acuzaţiilor vehiculate împotriva mea" în media.

Aceste "acuzaţii mi-au destabilizat familia, m-au destabilizat şi pe mine şi mi-au făcut mai mult rău decât virusul. Nu-mi rămâne decât să accept faptul că, deocamdată, nu mai pot cânta în anumite părţi ale lumii, printre care Statele Unite şi Spania, ţara mea. Şi cu siguranţă că această situaţie nu este din cauza unei alegeri făcute de public, public care îmi transmite constant mesaje de solidaritate (...) Dar ce să faci? Asta e viaţa!", a mai susţinut el.

Placido Domingo a fost acuzat în cursul anului trecut de o parte a presei americane că ar fi hărţuit sexual aproximativ 20 de femei în SUA. Aceste acuzaţii l-au determinat să renunţe la postul de director al Operei din Los Angeles şi să-şi anuleze toate reprezentanţiile de pe pământ american, încheindu-şi, de facto, cariera artistică din SUA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367