REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Placido Domingo va cânta la Festivalul de la Salzburg, în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Placido Domingo va cânta la Festivalul de la Salzburg, în pofida acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Replica API 17 august 2019 | 00:00 394

Placido Domingo

Acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva starului operei Placido Domingo nu constituie un motiv pentru anularea prezenţei acestuia la Festivalul de la Salzburg de săptămâna viitoare, au declarat organizatorii acestui prestigios eveniment - prin contrast cu alte instituţii americane, cum ar fi operele din San Francisco şi Philadelphia, care i-au anulat vedetei concertele, notează DPA.

Anunţul vine în contextul în care nouă femei, printre care mai multe cântăreţe de operă şi o dansatoare, l-au acuzat pe faimosul artist spaniol de săruturi şi îmbrăţişări nedorite, apeluri telefonice nocturne şi presiuni de a se întâlni în privat.

Potrivit unui reportaj publicat marţi de agenţia de presă Associated Press, unele dintre femei au precizat că în urma respingerii acestor avansuri, cariera lor a avut de suferit.

După publicarea acestor acuzaţii, următoarea apariţie pe scenă a artistului, în vârstă de 78 de ani, va fi în "Luisa Miller", de Giuseppe Verdi, în cadrul Festivalului de la Salzburg, pe 25 august.

Preşedinta festivalului, Helga Rabl-Stadler, a precizat într-o declaraţie că îl cunoaşte pe Domingo de peste 25 de ani.

"Dacă aceste acuzaţii împotriva lui ar fi fost exprimate şi pe scena de la [Salzburg], cu siguranţă aş fi auzit despre ele", a declarat ea, adăugând că "ar fi greşit şi iresponsabil să ajungem la un verdict final în acest moment".

Marţi, Domingo a precizat într-o declaraţie că "acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de 30 de ani, sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte".

"Totuşi, este dureros să aud că aş fi putut supăra pe cineva sau provoca disconfort, indiferent cu cât timp în urmă şi în pofida celor mai bune intenţii din partea mea", a precizat el, adăugând că a crezut că toate interacţiunile sale au fost consensuale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
maestrul a vrut doar sa verifice vibratiile corzilor vocale ale acestor suparate.
0
0
Sa ne explice un jurist cum se poate dovedi ca acum o suta de ani cineva a fost mingiiat fara consimtamint. La cine e Domingo cred ca ar fi stat si in limba ca acesta sa le acorde atentie. Sia asta face parte din cchetia aia politicali corectali.Hai sa darimam tot ce este exceptional, si noi ,niste amariti, nici macar nu putem visa. Ca si chestia cu anticoruptia.Acum ,Domingo, ar trebui sa dea in judecata si sa ceara despagubiripentru afectarea imaginii, de sa le cada parul de pe picioare si din nas.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367