REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Plagiatul DOVEDIT în instanţă şi evaziunea fiscală, introduse printre criteriile din Codul PSD

Plagiatul DOVEDIT în instanţă şi evaziunea fiscală, introduse printre criteriile din Codul PSD

Replica API 11 decembrie 2015 | 00:19 255

Social-democraţii care au obţinut lucrări, diplome sau alte titluri ştiinţifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotărâre judecătorească nu vor avea spirjinul PSD pentru a ocupa funcţii politice alese sau numite, potrivit proiectului de Cod de Etică discutat în şedinţa CEx.

Astfel, potrivit documentului PSD, plagiatul este introdus printre criteriile de care se va ţine cont în selectarea candidaţilor, însă doar în condiţiile unei decizii a instanţei. Fostul preşedinte PSD şi fost premier Victor Ponta este unul dintre demnitarii care au fost acuzaţi de plagiat, în 2012.

El a fost acuzat că a plagiat teza de doctorat "Curtea Penală Internaţională", iar în cazul său există un verdict de plagiat din partea Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, al cărui absolvent este. În schimb, parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale.

De asemenea, persoanele aflate în faza de urmărirea penală, arestare preventivă sau sub control judiciar, trimise în judecată sau condamnate pentru corupţie, dar şi evaziune fiscală (pentru care a fost trimis în judecată Victor Ponta) sau fapte comise cu violenţă nu vor putea ocupa funcţii de demnitate publică.

Potrivit proiectului de Cod, pe "lista neagră" sunt şi cei care au deţinut funcţii în organele de conducere la nivel central şi judeţean, ale P.C.R., U.T.C. sau U.A.S.C.R, au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat faţă de cetăţeni, au avut atitudini şi declaraţii extremiste sau discriminatorii, de gen, religie sau naţionalitate, au fost membri sau colaboratori ai fostei Securităţi, ca poliţie politică sau au fost dovediţi ofiţeri acoperiţi, înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local, al comunităţii în care candidează, are relaţii comerciale cu instituţia pentru care candidează sau cu instituţiile din subordinea acesteia sau se află în conflict de interese.

Social-democraţii care au completat în fals sau cu omisiuni declaraţiile de avere sau de interese, în cazul în care aceste nereguli au fost constatate printr-o decizie definitivă a instanţei, nu vor fi nici ei susţinuţi de PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367