REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Plaja din Năvodari, la un pas de sălbăticie: Aşa arată plaja Mamaia Nord în luna iulie

Plaja din Năvodari, la un pas de sălbăticie: Aşa arată plaja Mamaia Nord în luna iulie

Replica API 7 iulie 2018 | 10:43 2443

Cum arată extrema nordică a staţiunii Mamaia? Pe alocuri… dezolant. Asta putem observa din imaginile publicate de un năvodărean pe o pagină de socializare. Câţi dintre cei care doresc să petreacă vacanţa pe litoralul românesc vor alege această porţiune de plajă?

Plaja Năvodari – Mamaia Nord arată, pe o anumită porţiune, ca după război! Plaja este “amenajată” în stil retro... aspectul fiind lăsat de lemnele rupte şi aruncate la întâmplare pe plajă, iarba care creşte prin stratul subţire de nisip şi gunoaiele de pe “faleză”.

În timp ce plajele din staţiunea Mamaia şi chiar cele din oraşul Constanţa sunt în “vogă” weekend-ul acesta prin participarea a mii de turişti şi nu numai la cel mai mare festival de pe litoralul românesc, Neversea, plajele din nord sunt impracticabile, iarba crescută şi lemnele aruncate pe nisip dau o notă sălbatică litoralului românesc.

„Nu contează că sunt privați sau nu. Orice construcție inestetică e obligatoriu ca în perioada sezonului să fie mascată cu plase speciale, iar șantierele de construcție să fie închise pentru a nu alunga turiștii. Dar dacă Chelaru nu dorește asta... orașul care sărută marea se va transforma în orașul care sărută falimentul zonei. Probabil că în același timp, primarul prosperă”, a precizat Matiș Mariana, una dintre persoanele care a observat dezastrul de pe plajă.

În situaţia de faţă, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral poate lua seamă de situaţia actuală a plajei din zona Mamaia Nord şi poate remedia situaţia. În acest contex, precizăm că, în cursul lunii iunie a.c., reprezentanţii insituţiei răspunzătoare declarau că agenţii economici vor fi înştiinţaţi cu privire la modul în care sunt obligaţi să îşi pună la punct plajele închiriate pentru sezonul estival 2018.

“Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral administrează plajele Mării Negre, care aparțin domeniului public al statului, si are închiriată către operatorii economici 90,64% din suprafața plajei. Degeaba vă plângeţi de primărie, nu este autoritatea competentă pentru ceea ce vă deranjează. Este foarte usor să ne dăm cu părerea , fără să ştim despre ce vorbim.”, a precizat un localnic.

Totodată, autorităţile locale sunt în măsură să sesizeze insituţiile responsabile cu diverse situaţii şi să demareze proceduri în acest sens.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vin la Navodari ca in pelerinaj, e plin de turisti, toata lumea cauta plaja din Navodari si voi ziar si comentatori de 2 bani spuneti ca nu e bine ??? Mincinosi ordinari, am mers acolo, e frumos, fara promenada aia litoralul din Navodari nu avea sens, e loc de promenada, de jogging, uneste toate zonele si plajele din Navodari. Nu stiti ce rahat sa mai.mancati. Baiatu' asta Chelaru mi se pare muncitor, fara Chelaru mai vedeati spital si proiecte la Navodari din p... . Dar plajele care arata mai bine si mai aerisite ca in Mamaia nu le vedeti? Dar restaurantele bune, nu ? Hotelurile bune, nu ?
2
2
Cu este orasul asa este si plaja, o ruina plina de boscheti si fauna aferenta. Votati PSD-ul si o sa traim mai rau ca in Sahara.
4
1
Apele Romane inchiriaza plaja si nu ofera nimic. Utilitati de unde?? Pe de alta parte Mizeria chicioasa de promenada facuta fara nici o logica !!! Avem niste conducatori , functionari, proiectanti, urbanisti penibili Pardon si politicieni.
6
0
De la Max din Navodari pana la Hotel Parc - Butnaru, cate WCuri ati numarat...dusuri, gunoi. Ati gandit atatea dejectii unde se duc..???
5
1
Noua nu ne da nimeni amenda !
2
0
Chelaru are nesimtirea sa aloce bani din bugetu local pt ca un pol local slinos sa si angajeze avocat. Ala de la locala e dat in judecata pt repararea prejudiciului in cadru raspunderii delictuale. Ce trb are raspunderea delictuala cauzata de lene cu infractiuni de servici. Sa vezi cand vine DNA si curtea de conturi sa verifice HCL 57 din 04.04.2018.
3
0
Aia e plaja lui pocora sector 12
5
0
Aia nu e mamaia N!!!!! Nu mai induceti in eroare oamenii cu mangla asta! Acolo e doar Navodari. Mamaia N e la capatul statiunii mamaia si atat! Ce nume vor sa si puna aia din Navodari de unii singuri, e treaba lor. Asa isi pot spune maine si Las Vegas
8
1
Ati uitat de toata partea vestica poreclita la mangla Mamaia Nord, unde ai toate sansele sa-ti rupi gatu ziua in amiaza mare, nu vorbim despre noapte. Localnicii sa-si aminteasca ce plaja minunata era anterior, adica o padurice unde se duceau partarii si te mancau mistretii, dar deh ne-am emancipat, pe banii altora evident, ca doar nu facea cetateanul ceva, el doar ridica pretentii.
5
1
si nu numai plaja;toate drumurile ce duc la zonele de plaja ,creeaza un disconfort major celor din zona prin norii de praf,din cauza lipsei asfaltului.Dar nu-l deranjati pe chelaru,caci are copii mici si nu are timp de prostiile astea.Creste nemultumirea fata de acest individ absent din treburile urbei
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218