REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PLAJA litoralului românesc va fi SUPRAVEGHEATĂ cu DRONA. Agenții economici, în ALERTĂ!

PLAJA litoralului românesc va fi SUPRAVEGHEATĂ cu DRONA. Agenții economici, în ALERTĂ!

Replica API 14 iulie 2020 | 00:21 2866

Plajele din Mamaia şi Năvodari au fost monitorizate, în urmă cu două săptămâni, cu ajutorul unei drone scoasă de la ”naftalină” de directorul Bogdan Bola. Drona se află de mai mult timp în posesia instituției, fiind folosită, în trecut, pentru realizarea hărților topografice, pentru proiectul privind eroziunea zonei costiere. Astfel, operatorii care nu respectă legea vor putea fi verificați mult mai atent, iar cei care nu respectă prevederile legale vor fi sancționați. Imaginile vor ajunge la instituțiile abilitate, la Corpul de Control al Ministerului Turismului, pentru a aplica măsurile şi sancţiunile corespunzătoare.

Potrivit directorului ABADL, Bogdan Bola, au fost efectuate 8 zboruri dacă operatorii economici respectă sau nu legea. S-a verificat dacă este respectată distanța de 5 metri de la linia apei pentru realizarea lucrărilor de intervenţie, întreţinere, igienizare şi ecologizare mecanizată de către utilajele ABADL. S-a verificat, totodată, dacă se respectă suprafaţa de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi zona de plajă pe nisip de 30%.

Imaginile au ajuns la instituțiile abilitate

Imaginile au fost trimise, luni, la Corpul de Control al Ministerului Economiei, dar și la instituțiilor abilitate. ”Marja de eroare al acestei drone este de doar 2 cm. Imaginile surprinse au fost trimise astăzi la Ministerul Economiei, Corp Control, dar și la instituțiile abilitate. Pentru că am constatat că, pe anumite sectoare, nu se respectă măsurile de distanțare socială, dar nus e respectă nici suprafața de 5 m de la linia apei. De asemenea, nici suprafaţa de plajă destinată şezlongurilor de 70% şi zona de plajă pe nisip de 30% nu este respectată”, a spus, pentru Replica, Bogdan Bola.

Drona urmează să fie ridicată și în perioada următoare și va supraveghea plajele de la Eforie, Costinești spre sudul litoralului, până la Vama Veche.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bag o pe ma ta in carantina
3
0
nu mai bine inchideti litoralu si bagati starea de urgenta?ce se mai asteapta?
5
1
ce o sa se rezolve? nimic. inca un parazit care o sa se joace cu drona si o sa ia o gramada de bani ...huuuuooooo
3
0
Bola va colabora direct cu Elon Musk pentru a profita de programul SPACE X pentru a vedea situatia de pe plaje cu ajutorul satelitilor.... Sau o plimbare la picior pe malul marii
3
1
Nu e nevoie de drona. La pas pe malul marii intr o sambata vezi tot ce trebuie. Sezlonguri cate 8 cu 30 cm distanta intre alte 8 sectoare fara nisip liber etc. Doar sa vrei. Sau sa se uite pe fereastra ...
14
0
decat sa te uiti la mama mai bine sa zboare ma ta
2
0
SUPER! Sistem implementat de investitori straini ca politica de control, sa se stie clar procentul de ocupare al plajelor. Sa fim vanduti clar si evident. TRADATORI DE NEAM CONTEMPORANI. Aceasta actiune afecteaza siguranta economica nationala imbecililor. Cine dracu vine cu ideile astea de distrugere in masa nu stiu, dar clar nu naivul asta bagat la inaintare. In alte state aceasta actiune este ilegala. Si pana la 5m distanta de la sezlong la apa ... sa se puna dracu problema cum de s-au dat autorizatii de P 8 pe plaja. CONSTANTA ORAS VIOLAT, plini de pacalici ieftini.
12
4
e un habarnist din cale-afara: "Este interzisa decolarea-aterizarea in zone urbane -zone de intravilan- si zborul -survolul- peste multimi mari de oameni - conform HG nr. 912 pe 2010". Asta spune LEGEA. Dar ce pula mea sa stie de lege aterizatul cu drona asta?
11
7
Domnule asa zis Dir facebook ,cand vede drona si sectorul de plaja zoom ,cand vede masinile parcate pe plaja ,cand vede gunoiul din institutia condusa de dumneavostra ,cand vede spagile trase de fostul dir ,cand vede mizeria de la Venus ,cand vede afacerile salariatilor Abrudan,Ionescu Caraiani ,toti cu sectoare de plaja?Eu unul inca astept un control la Venus
19
0
deci se poate!!!
16
4
Poate vede drona si algele statute in spate la hotel Parc de nu poti intra in mare iar mirosul te face sa-ti iei campii dar spre munte!
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614