REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Planetariu modernizat cu bani europeni. Adrian Bîlbă: ‘Le prezentăm bolta înstelată în sens ştiinţific, astronomic, şi nu astrologic’

Planetariu modernizat cu bani europeni. Adrian Bîlbă: ‘Le prezentăm bolta înstelată în sens ştiinţific, astronomic, şi nu astrologic’

Replica API 14 februarie 2019 | 09:04 420

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, candidează pentru un nou mandat de director. Conduce complexul din anul 2013 şi de atunci a reuşit să atragă trei proiecte europene importante privind modernizarea microrezervaţiei, a sistemului de filtrare a apei de la Delfinariu, dar şi de transformare a Planetariului.

“În timpul mandatului, am accesat trei proiecte europene. Primul de 300 mii, al doilea de un milion şi al treilea de un milion două sute de euro. Primul a fost cu modernizarea microrezervaţiei, al doilea cu sistemul de filtrare de la Delfinariu, şi apa aia albastră este din acest proiect european, iar al treilea este cu modernizare la Planetariu, în ce priveşte dotare echipamente la Planetariu.

Este în curs acest proiect european, este început anul trecut, l-am semnat, l-am câştigat cu un punctaj maxim şi împreună cu cei de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân şi Academia Navală Mircea cel Bătrân derulăm acest proiect transfrontalier, la care s-a alăturat Academia de la Varna, de modernizare a instituţiilor noastre.

Fiecare avem ceva de modernizat prin acest proiect important, pentru că este un proiect educativ prin care oamenilor le prezentăm bolta înstelată în sens ştiinţific, astsronomic, şi nu astrologic, adică luptăm cu astrogia, cu documentaţia neştiinţifică, cu informaţiile neştiinţifice oferite asupra bolţii cereşti. Nu e nimic ştiinţific în astrologie”, a declarat directorul interimar al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

Directorul Adrian Bîlbă îşi doreşte ca acest complex să aibă atât valenţe turistice, dar şi formatoare. “Vreau ca acest complex să aibă şi valenţe turistice. Este important să aibă contribuţia noastră ca bioturism, dar şi valenţe educative formatoare pentru generaţia prezentă şi pentru generaţiile viitoare, ca şi generaţia prezentă, adulţii de azi, responsabili, decidenţii de azi, să înveţe de la noi”, a afirmat directorul Adrian Bîlbă.

Acesta se află de şapte ani la şefia complexului, din 2013, iar din 2018 asigură interimatul acestuia. Miercuri, 20 februarie 2019, vom afla dacă Adrian Bîlbă va promova concursul pentru ocuparea funcției de director al Complexului Muzeal de Ştiinţe al Naturii sau va deţine în continuare interimatul acesteia.

Ciştete şi: https://www.replicaonline.ro/adrian-bilba-a-ramas-fara-contracandidat-la-conducerea-complexului-muzeal-de-stiinte-ale-naturii-381703/

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dr balba este cel mai competent, mai implicat, mai, iunie, iulie cel mai tare este ziaristu harpunea sau cum kkt il cheama.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614