REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Plângere penală după apariţia în mediul online a unei liste cu persoane diagnosticate cu COVID-19

Plângere penală după apariţia în mediul online a unei liste cu persoane diagnosticate cu COVID-19

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:23 2467

Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a sesizat, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş după apariţia şi distribuirea în mediul online a unui document cu identitatea şi adresa persoanelor diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus.

"Astăzi, 3 aprilie, Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de 'divulgare a secretului profesional', prevăzută de art. 227 din Codul Penal. Această sesizare a fost făcută în urma apariţiei şi distribuirii în mediul online a unui document care cuprinde date confidenţiale, respectiv nume, prenume, adrese, vârste ale persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul COVID-19 şi ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Îi asigur pe mureşeni că autorităţile sunt la datorie şi iau toate măsurile necesare, în funcţie de specificul fiecărei situaţii. În fiecare decizie luată la nivel judeţean urmărim doar protejarea sănătăţii dumneavoastră prin limitarea răspândirii virusului. Suntem în această situaţie împreună, iar noi ne vom face treaba cât mai bine având în vedere contextul actual", subliniază prefectul Mara Togănel într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a informat, vineri, că în două zone din municipiul Târgu Mureş a fost identificată o creştere a numărului de persoane diagnosticate cu COVID-19, dar şi a numărului de persoane autoizolate la domiciliu.

"După efectuarea testelor şi anchetelor epidemiologice a rezultat că 15 persoane au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, acestea fiind internate, iar 63 de persoane se află în autoizolare la domiciliu. Direcţia de Sănătate Publică Mureş a transmis datele necesare Comitetului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, care a luat toate măsurile specifice în vederea limitării răspândirii infecţiei cu virusul COVID-19", a mai arătat Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana la urma de ce nu trebuie sa stim care sunt cei bolnavi, sau mai mult cei izolati la domiciliu? Nu e o rusine sa contactezi virusul! Credcaasa ar fi corect fata de populatie. Vin pe la tara o gramada de oameni care umbla dezlegati, si ei figureaza ca izolati! E O MARE DEBANDADA!
0
1
ca sa aiba maimutele pe cine injura si scuipa .
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367