REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Plângere penală la DIICOT pentru conducerea ACROPO de la Constanța

Plângere penală la DIICOT pentru conducerea ACROPO de la Constanța

Replica API 8 septembrie 2018 | 00:00 1155

După concursul pentru ocuparea funcției de consilier juridic

După concursul pentru ocuparea funcției de consilier juridic

Conducerea de la Constanța a Autorității Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră(ACROPO) s-a ales cu plângere penală la DIICOT, după desfășurarea concursului în vederea ocupării funcției de conilier juridic, concurs ce s-a desfășurat în perioada 3-6 septembrie. Plângerea a fost formulată de un candidat, nemulțumit că nu a luat punctajul maxim pentru a fi admis. În schimb, câștigătoare a fost Valeria Cucuveanu, care a obținut 88 de puncte. Dumitru Dinică solicită tragerea la raspundere penală a celor care au organizat concursul, în frunte cu directorul Gheorghe Constantin.

Gheorghe Constantin, sursa foto: Capital

Postul de consilier juridic în cadrul ACROPO a fost cu dedicație?! Procurorii urmează să stabilească dacă Valeria Cucuveanu, cea care a obținut 88 puncte în urma concursului și a câștigat postul, a știut subiectele dinainte. În același document, petentul solicită "să se stabilească cine este Cucuveanu Valeria, dacă a lucrat în timpul concursului la ACROPO, cine a adus-o la ACROPO și cum a ajuns în posesia grilei rezolvate de examen, să i se facă un profil profesional pentru a se stabili gradul de experiență profesională și simularea concursului, inclusiv păcălirea contracandidaților și punerea ei ilegal pe postul de consilier juridic I A; să se stabilească complicitatea persoanelor mai sus-menționate; contez pe delatiune și spargerea unității infracționale". "Valeria Ciucuveanu nici nu îndeplinea condițiile să participe la concurs. Habar nu are! N-are experiență profesională. Trebuie să ai 7 ani de muncă juridică. Nu are, și ia notă maximă! ", a declarat, pentru Replica, semnatarul plângerii. "Valeria Cucuveanu, în calitate de consilier juridic la la ACROPO, care a participat la un concurs cu proba interviu la limba engleza, va avea acces la contractele firmelor americane care exploatează în Marea Neagra, în speță Exxon Mobile, va devoala secrete de proprietate intelectuală și industrială și alte tehnologii marine", mai spune Dinică.

Șefi pe bandă rulantă la ACROPO

Că la ACROPO au tot avut loc schimbări haotice, la conducere și nu numai, nu este o noutate! Deși, potrivit reglementărilor, funcția de președinte al ACROPO este ocupat pe o perioadă de cinci ani, la cârma autorității s-au perindat unul și unul. Concret, după înființarea ACROPO, în aprilie 2017, Constantin Gheorghe este numit președinte, prin decizie a premierului Mihai Tudose. Anterior, Gheorghe a lucrat timp de 11 ani (august 2006 – martie 2017) la Grup Servicii Petroliere, firma lui Comănescu, ca director de HSEQ (sănătate, siguranţă, mediu şi calitate), apoi pe post de consilier pe probleme de mediu al lui Comănescu. Pe 5 octombrie 2017 Iulian Cliseru – soțul Speranței Cliseru (consilieră personală a Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei) a fost numit în funcția de vicepreședinte. Cealaltă poziție de vicepreședinte prevăzută în organigramă era ocupată de Iulian Offenberg, „transferat” de la șefia unei alte instituții cheie: Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), unde fusese pus cu mai puțin de două luni înainte, respectiv la finele lunii august. Pe 14 noiembrie 2017, Constantin Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte. În locul său a fosat numit Iulian Offenberg. Vasile Gușatu, fost chestor de poliție în Giurgiu și membru ALDE, primește postul de vicepreședinte. Pe 15 martie 2018, Iulian Offenberg este înlăturat din funcția de președinte al ACROPO, iar Cliseru a preluat atribuțiile de președinte. Pe 5 aprilie 201, Constantin Gheorghe a revenit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ACROPO, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă, iar pe 5 iunie 2018, Iulian Cliseru este eliberat, la cerere, din funcția de vicepreședinte.

Referitor la plângerea formulată la DIICOT, rămâne de văzut ce concluzie trag procurorii și dacă va fi sau nu trimisă în judecată conducerea ACROPO.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Constantin Gheorghe zis si Titi Cutit director la ACROPO. Oamenii lui Comanescu de la GSP , niste incompetenti de care stie tot judetul Constanta.
0
0
In 2005 DIPI, serviciul secret al politiei, l-a anchetat pe generalul Gusatu, vicepresedinte la ACROPO pentru fraudare concursuri, deci acelasi om, alte fraude la concursuri, sa vedem daca scapa acum!!
2
0
Eu l-am pus pe "cutitas" director. Vreau bani de la stat sa platesc salariile in GSP .
2
0
Doamne ce betivan cu rang de secretar de stat.Cred ca e si academician in whiskey
9
1
Cel din poza e fratele lui Dragnea
0
2
Lupta dintre servicii... Unele ale noastre, altele straine.
5
1
Toate concursurile de la societatile de stat sunt aranjate. Felicitari si succes celui care a sesizat. Sper ca DIICOT sa faca dreptate aici si in alte situatii. Sa-si merite salariile.
7
1
Daca procurori sunt corecti verifica cati din ei au lucrat inaninte la gsp ul asta sau cati au avut legatura cu el. Poate au surpriza sau nu
8
1
La acropo toti angajatii sunt de fosti angajati de la GSP, directorul este fost director comercial al GSP, alt director al acropo este Emil Moraru fost director de paza la GSP, mai este o femeie care le facea lucrari pentru GSP. Comanescu de la GSP, a pus doar oameni de acolo la intelegere cu ALDE. Pentru presa cereti sa vedeti unde au mai lucrat angajati ACROPO inainte.
13
1
Serparie...
10
1
Daca urmariti pe unde a mai lucrat cucuveaua inainte o sa vedeti si filiera...sau filiatia...
8
1
Asta din poza seamana cu bill murray cand avea pojar
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614