REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Planul de administrare al RATC care va intra la vot în CLM: transport metropolitan şi TRAMVAIE!

Planul de administrare al RATC care va intra la vot în CLM: transport metropolitan şi TRAMVAIE!

Replica API 20 aprilie 2018 | 00:00 717

Consilierii locali municipali constănţeni sunt convocaţi miercuri, 25 aprilie a.c., în şedinţă, urmând să se discute, printre altele, şi soarta Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa. Aleşii locali urmează să îşi dea votul pentru planul de administrare al RATC, în care se menţionează intenţia regiei de „actualizare a traseelor, dezvoltarea unor noi trasee, constituirea unui sistem modern de plată prin e-ticketing, monitorizarea traseelor şi a fluxurilor de călători”. În privinţa monitorizării traseelor, regia anunţă că intenţionează achiziţionarea unui sistem GPS „pentru localizare, monitorizare şi îmbunătăţirea modului în care se efectuează programul zilnic de transport”.

Evident, în planul de administrare se face referire la confortul călătorilor, reînnoirea parcului auto, dar şi la necesitatea, pe viitor, de organizare a unui transport metropolitan! Adică, traseele RATC să depăşească graniţele municipiului Constanţa şi să deservească întreaga zonă metropolitană. Zona metropolitană Constanţa are o populaţie de circa 500 000 de locuitori şi reprezintă prima structura administrativă de acest tip din România, fiind alcătuită din 16 localităţi: municipiul Constanţa, oraşele: Năvodari, Eforie, Ovidiu, Murfatlar, Techirghiol şi comunele: 23 August, Costinesti, Mihail Kogălniceanu, Cumpăna, Valu lui Traian, Lumina, Tuzla, Agigea, Corbu şi Poarta Albă.

Totodată, o altă surpriză din planul ataşat proiectului de hotărâre privind planul de administrare al RATC, se referă la... reintroducerea tramvaielor! Asta, într.un viitor care nu este însă menţionat în document.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tramvaiele vor lua locul vaporaselor de la intrarea in oras. Iar liniile se vor trage din Madagascar,pe nas desigur...
3
0
Si dupa tramvaie trenuletul din parcul Tabacarie .........hahaha . Oare basitul de primar e dus cu pluta
2
0
Soferii ratc sunt cei mai indisciplinati soferi. Cer prioritate dar ei merg pe doua benzi parca ar fi stapanii soselelor, nu intra in alveolele din ststii destinate lor,meg ca pisatul boului si msi vor prioritste in trafic. Referitor la tatele s i ghiolbanii care opresc autobuzele intre stsii, msi bine a ti merge in mijlocele de transport poate scsd furturile din buzunare, genti si tslhariile asupa copiilor mai ales pe 48, 44 si alte trasee. Respectsti calatorii ca de la ei mincati si respectsti participantii din trafic cof. Oug 195 re.
1
1
Mananci bors cu polonicul....
2
1
...oras de rahat...vizitati Clujul sa vedeti ce tramvaie au... De autobuzele Mercedes ce sa mai vorbim...ale noastre cand treci pe langa ele...zici ca este furnalul de la Copsa Mica....
7
0
Pentru cei care locuiesc in jurul Constantei, nu va asteptati prea curand la o schimbare. Problemele ar trebui rezolvate din interior catre exterior si nu invers. Aveti doua solutii: fie va mutati in Constanta, fie va luati masini personale...
7
0
Cu cine cu Nita.Are salariul 18000ron Fata sau ai grije.
3
1
pai mazare a scos tramvaiele ca nu puteau fura la curent electric asa ca luau motorina mai scump ca la peco de la strutinsky pt autobuzele alea rusesti
10
2
Constanta - Mamaia? Pe cand?
5
2
mai boule , calesti nu vrei ?avem noi bulevarde care sa permita circulatia tramvaielor ? tu stii cati morti au fost datorita tramvaielor , respectiv a refugiilor ? intereseaza - te ! autobuze electrice pt zonele super aglomerate , autobuze pt navodari , eforie , costinesti , techirghiol
8
6
acum vreti iar tramvaie? pai de ce ati mai scos acele sine care s-au facut cu costuri imense, si unde vreti sa bagati tramvaie?pe Tomis?ca acel bulevard si asa este ingust,o sa se ajunga sa se circule pe o singura banda,si daca bagati tramvaiele iar pe Lapusneanu o sa aveti un trafic paralizat vara.Mai bine ati gandi sa faceti niste linii de metrou.
8
7
Ei n-au fost in stare sa termine o basina de parc in 3 ani de zile si acum vor linii de tramvai. O sa stam 20 de ani cu santurile pe mijlocul bulevardelor pana termina lesinatii astia lucrarile. De alea 100 de autobuze noi ce se mai aude?
14
0
Nenorocitul de Mazare si sluga lui , Dtru Coiciu de la RATC au vandut sinele de tramvai si ciprul de la alimentare la turci, pe spagi de sute de mii de euro. DNA trebuie sa se sesize, la fel si Fagadau, daca are coaie, daca nu sa ramana sluga psd. Autobuze electrice pe toate rutele locale si judetene si desfintati maxi-taxi. In orasele din UE sunt tramvaie si autobuze, nu vezi cosciuge ca la noi, pe roti, care cara oamenii ca pe cartofi. La cacat cu Dumitrache si ceilalti escroci care acum pozeaza in 'cinstiti'.
12
2
bagati tramvaie subterane si supraterane! asa vom fi si noi in pas cu star treck! poate vin romulanii si klingonienii peste noi!
10
1
Speranta moare ultima. Nu te poti baza numai pe autobuze Trebuiesc construite linii de tranvai si metrou intra si interurbane este obligatoriu si urgente.
10
2
la fel e pa traseul constanta medgidia cernavoda, patronii au masini de zeci de mii de euro si transportul il fac cu rapandule de autobuze din 1990 soferii ii platesc prost ca sa ii forteze sa nu dea bilet si sa dea vina pe ei pentru asta, apropo ITM-ul pe astia nu-i vezi
8
1
Tramvaie? Sunteti cu capul, dar ce ma mai mira? Luati dracu autobuze elctrice, dobitocilor! Unde mai faci linii de tramvai cu traficul asta si-asa sufocant?
13
3
POATE SE GANDESTE CINEVA SI LA TRANSPORTUL PE RUTA CONSTANTA - EFORIE-COSTINESTI-MANGALIA. UNDE CALATORII SUNTEM BATAIE DE JOC LA MANA SOFERILOR CARE NU AU MAI MULT DE 8 SAU 12 CLASE, BILETE NU SE DAU, SI NE INGRAMADESC CA PE CARTOFI. NIMENI NU IA MASUTI PROBAIL CA NU AU CONCURENTA
11
2
Ce nota frumoasa ar da orasului !!!!!!! JAVRA de fasole !!!!!1
11
7
In afara de planuri cu povesti de adormit prostimea, gen gradini suspendate, tiroliene, biciclete, investitii straine, joburi bine platite NU s-a fact nimic. Pardon s-a continuat cartierul de tigani si mocangii HC. S-a adunat tiganetul din tot SE Romaniei la C-ta, acest ElDorado tiganesc, circumscriptie electorala pesedista. Atat. Restul sunt povesti.
21
1
Dupa ce mascariciul a taiat tramvaiul si trole bus-ul,transport nepoluant,si a adus partaitoarele alea de prin Ukraina ,acum marele sularau se gandeste ce este de facut.Asta este un lucru bun dar,sa nu gandeasca si la parandaratul ce ,asa cum cred ei,li se cuvine pe drept!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367