REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Planul de MĂSURI pentru sezonul ESTIVAL: 400 de polițiști din țară, detașați la Constanța

Planul de MĂSURI pentru sezonul ESTIVAL: 400 de polițiști din țară, detașați la Constanța

Replica API 24 iunie 2021 | 00:04 1271

Planul de măsuri „Litoral 2021” a fost prezentat miercuri, 23 iunie a.c., în cadrul ultimei ședințe de Colegiu Prefectural, convocată de Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța. Astfel, reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne, abilitate pentru gestionarea situațiilor de risc din timpul sezonului estival, au arătat cu ce efective vor acționa în următoarele luni.

Pe perioada verii, litoralul Mării Negre devine principala atracție turistică a țării, atrăgând un număr ridicat de turiști, ceea ce presupune desfășurarea, de către structurile MAI, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Constanța, a unor activități complexe, în vederea asigurării unui climat optim de siguranță și ordine publică.

400 de polițiști din țară, detașați la Constanța

În perioada sezonului estival, IPJ Constanța a pregătit un total de 346 de polițiști din resurse proprii, din diverse structuri, cum ar fi Poliția Rutieră (12 ofițeri și 90 de agenți), Siguranță Publică (15 ofițeri și 78 de agenți) sau Proximitate (38 de agenți). Adițional, în perioada 1 iulie – 6 septembrie a.c., vor fi detașați, în două serii, câte 200 de polițiști din țară.

Pe fondul preconizării afluxului mare de turiști, IJJ Constanța va asigura, în cadrul patrulelor mixte cu poliția, un număr de 96 de jandarmi. De asemenea, pe toată perioada sezonului, jandarmii constănțeni vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor culturale, sportive, religioase, dar și pentru eventuale acțiuni de control alături de instituții precum DSP Constanța, DSVSA Constanța, ITM Constanța sau ABADL.

La rândul lor, cei din GJM „Tomis” Constanța vor fi implicați cu 214 jandarmi și 22 de autoturisme, cele mai însemnate efective fiind în zona Constanța-Mamaia (36 de jandarmi pentru menținerea ordinii publice, 64 de jandarmi pentru intervenție, 2 comandanți de detașament și 10 mijloace auto).

72 de polițiști de frontieră vor participa zilnic la misiuni de ordine publică

Pentru punerea în aplicare a planului de măsuri „Litoral 2021”, în acest sezon, Garda de Coastă va participa, zilnic, cu 72 de polițiști de frontieră, concentrați pe misiuni de ordine publică, alături de colegii din alte structuri și misiuni S.A.R. în Marea Neagră, pe Dunăre și în Delta Dunării. De asemenea, vor fi luate măsuri de fluidizare a traficului în punctele de trecere a frontierei, după caz, având în vedere valorile mari înregistrate în anii precedenți. Spre exemplu, în PTF Vama Veche, în perioada mai-septembrie 2019, au tranzitat aproape 2 milioane de persoane, în peste 450.000 de vehicule.

8 puncte de prim-ajutor, pe plajele din Constanța

Până la finalul sezonului au fost înființate, de ISU „Dobrogea” Constanța, 8 puncte de prim-ajutor, amplasate pe plajele Corbu, Năvodari/Mamaia Nord, Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Saturn-Venus, Vama Veche și unul în stațiunea Techirghiol. De asemenea, au fost activate 6 puncte de salvare din mediul acvatic, care vor deservi stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, zona de litoral cuprinsă între Mangalia și Costinești, lacul Techirghiol și lacul Siutghiol. Totodată, au fost operaționalizate 11 puncte temporare de stingere (10 cu program de lucru permanent - Crucea, Adamclisi – sat Urluia, Băneasa, Ovidiu, Valu lui Traian, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche, iar în Valea Dacilor, doar în weekend, de vineri, ora 08:00, până luni, ora 08:00).

Totodată, Instituția Prefectului – Județul Constanța a monitorizat încă din luna martie încheierea de către autoritățile locale a contractelor de prestare a serviciilor de salvamar în toate stațiunile de interes. Astfel, conform datelor transmise de către acestea, s-a ajuns la un număr total de 389 de salvamari, cei mai mulți în zona Constanța – Mamaia (87 de salvamari), Mangalia și stațiunile arondate (80 de salvamari) și Eforie (66 de salvamari).

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S u n t e t i de ge a ba
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367