REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Planul diabolic al soţiei şi amantului: sirianul Moustaffa, îndopat cu somnifere, sufocat cu o pungă şi pus în geamantan

Planul diabolic al soţiei şi amantului: sirianul Moustaffa, îndopat cu somnifere, sufocat cu o pungă şi pus în geamantan

Replica API 17 aprilie 2015 | 08:24 583

Detalii incendiare: cine sunt amanţii din dosarul unei crime îngrozitoare!

Detalii incendiare: cine sunt amanţii din dosarul unei crime îngrozitoare!

În urma cercetărilor, anchetatorii din Capitală au primii suspecţi! Este vorba despre soţia sirianului găsit mort, respectiv Andreea Pătraşcu, dar şi de amantul acesteia, Alfons Gabriel Arhire. Ambii au fost audiaţi miercuri, 15 aprilie, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi, 15 spre 16 aprilie anul curent, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare. Potrivit procurorului de caz, Eduard Borjog, aceştia au recunoscut fapta şi anume că i-au administrat mai multe somnifere lui Moustaffa, după care l-au băgat într-un sac de plastic.

Alfons Gabriel Arhire

În continuare, anchetatorii din Bucureşti şi Constanţa muncesc la foc automat pentru elucidarea misterului ce pluteşte în jurul morţii lui Moustaffa Haj Saleh, de 53 de ani, găsit în portbagajul unei maşini cu numere de Constanţa, ce aparţine lanţului hotelier Perla Majestic, al cărui patron este Mohammad Murad. Încă de la început, psihologul criminalist, comisar şef Liviu Chesnoiu, a menţionat că la mijloc sunt mai multe detalii care se bat cap în cap, inclusiv faptul că familia a refuzat să i se afişeze celui dat dispărut fotografia pe site-ul Poliţiei Române. Tot acesta a precizat şi faptul că autorii crimei sunt amatori întrucât au lăsat trupul neînsufleţit în maşina sa, astfel făcându-se repede legătura. Ceea ce este pe cale să se dovedească, de altfel. Astfel, potrivit procurorului de caz, Eduard Borjog, se pare că soţia lui Moustaffa Haj Saleh, Andreea Pătraşcu, şi-a recunoscut fapta. Aceasta le-ar fi declarat procurorilor că şi-a invitat soţul la cină, în apartamentul din Bucureşti, chiar dacă erau în divorţ. Acesta a venit, dar femeia i-a pus mai multe somnifere în mâncare şi băutură, cel mai probabil Diazepam. După ce sirianul şi-a pierdut cunoştinţa, şi-a făcut apariţia şi amantul femeii, Alfons Gabriel Arhire, întrucât planul era bine pus la cale de amândoi. L-au luat, l-au sufocat cu o pungă din plastic, după care l-au băgat într-un sac şi apoi într-un geamantan. “Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitale efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de omor, comis asupra unui cetăţean sirian, în vârstă de 53 de ani. În dimineaţa acestei zile (joi, 16 aprilie - n.r.) am reţinut două persoane, inculpate pentru infracţiunea menţionată anterior. Cei doi inculpaţi au recunoscut comiterea infracţiunii. În esenţă, aceştia susţin că victimei i-au fost administrate substanţe medicamentoase, cu efect tranchilizant, după care asupra acesteia au fost exercitate acte de violenţă, care au condus la deces. În următoarea perioadă vom efectua reconstituirea cu cei doi inculpaţi. Motivul încă nu este cert stabilit, va fi stabilit în perioada următoare, în funcţie de mijloacele de probă pe care le administrăm. Din datele pe care le avem şi bărbatul a participat la comiterea infracţiunii. Cei doi inculpaţi sunt coautori. Pentru stabilirea exactă a cauzei morţii trebuie să aşteptăm rezultatul necropsiei”, a declarat procurorul Eduard Borjog.

Karina Smereczinski

Cu cadavrul în geamantan, pe străzile din Bucureşti

Au coborât în parcare şi au băgat geanta în portbagajul maşinii, pe care au abandonat-o pe o stradă din Bucureşti. Din câte se pare, motivul crimei ar fi fost averea sirianului. Reamintim că, în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie, câţiva muncitori care efectuau lucrări la refacerea trotuarelor, în cartierul Pantelimon din Bucureşti, au dorit să mute o maşină cu numere de Constanţa, CT 18 PER, care era parcată acolo de vreo două luni (după cum susţin martorii), în apropiere de Secţia 9 de Poliţie Bucureşti. În momentul când s-au apropiat de autovehicul şi l-au mişcat, un miros insuportabil a străpuns aerul. Atunci, aceştia au sunat la 112. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au deschis portbagajul, găsind un geamantan şi o pereche de cizme pline de sânge. În geantă se afla trupul neînsufleţit al unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefacţie, aşezat în poziţia fetusului, cu genunchii la gură. Din câte se pare, acesta era îmbrăcat în costum. Precizăm şi faptul că Moustaffa Haj Saleh fusese dat dispărut de familie de la finele anului 2014. În plus, autoturismul respectiv, care aparţine lanţului hotelier Perla - Majestic, era folosit de acesta, dar apărea ca dispărut tot din decembrie 2014. Bărbatul era stabilit în România cam de circa 15 ani şi locuia atât în Bucureşti, cât şi în Constanţa, în cadrul ansamblului rezidenţial Phoenicia din Mamaia Sat. Afaceristul era cunoscut drept unul dintre principali furnizori de bunuri pentru lanţul Perla – Majestic. Un alt detaliu a ieşit la iveală în cursul zilei de vineri, 10 aprilie, şi anume că afaceristul avea o relaţie extraconjugală, cu o femeie tânără, de până în 30 de ani, din Constanţa. Atât amanta, cât şi soţia sirianului au fost audiate de Poliţie. Ulterior s-a descoperit că şi soţia trăia cu un bărbat, ea şi sirianul fiind în plin proces de divorţ.

Andreea Pătraşcu

Soţia angajată la Ministerul Muncii, amantul fost membru PSD

Primel indicii duc la faptul că sirianul a fost ucis pentru averea sa. Însă, nici presupuşii criminali nu stăteau prea rău la capitolul bani, având în vedere că Andreea Pătraşcu este angajată la Ministerului Muncii ca şi consilier pentru relaţii internaţionale, pe când iubitul ei, Alfons Gabriel Arhire, lucrează la o companie din Bucureşti, aşa cum el a specificat pe o reţea de socializare, şi anume Ideea Consult New 4 Consultancy. În plus, acesta a fost membru în PSD. Ancheta continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102