REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

PLANUL DIABOLIC al unui DEŢINUT de la POARTA ALBĂ: a pus la cale moartea colegului cu chef de… SEX

PLANUL DIABOLIC al unui DEŢINUT de la POARTA ALBĂ: a pus la cale moartea colegului cu chef de… SEX

Replica API 12 septembrie 2016 | 01:06 597

A băut cafea cu „găleata” pentru a rămâne treaz

A băut cafea cu „găleata” pentru a rămâne treaz

Sursa foto: der.org

Mugur Pleşca se află în Penitenciarul Poarta Albă, acolo unde ispăseşte o pedeapsă de 19 ani pentru omor calificat şi viol. Însă, acest lucru nu l-a împiedicat să mai comită infracţiune, şi anume să sară la gâtul unui coleg de celulă. Supărat că un alt deţinut îi cerea să întreţină relaţii sexuale, individul a pus la cale un plan diabolic: să-l omoare. A băut multă cafea solubilă pentru a rămâne treaz, iar ceea ce a urmat e de domeniul filmelor! Acum s-a mai ales cu încă 10 ani de închisoare!

Individul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, pe 26.05.2016, dar decizia nu a fost definitivă şi a fost formulat apelul, dosarul fiind înregistrat la Curtea de Apel pe 21.06.2016, termenul fiind stabilit pentru 13.10.2016. Potrivit datelor din rechizitoriu, discutate în una din şedinţele de judecată, expuse de rolii.ro, Mugur Pleşca se află în executarea unei pedepse de 19 ani închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni de omor calificat şi viol, constând în aceea că, în noaptea de 30 octombrie 2009 a ucis-o pe numita A. M.,pentru a ascunde comiterea unei tâlhării şi a unui viol comise asupra acesteia.

Pe parcursul executării pedepsei, au fost constatate unele probleme de ordin psihic, motiv pentru care, la data de 21 septembrie 2015, a fost internat la Spital Poarta Albă, Secţia Psihiatrie cronică cu diagnosticul „retard mintal uşor cu tulburări de comportament”, la rubrica „motivele internării” fiind trecute „insomnie, inapetenţă, astenie” . Inculpatul a fost repartizat în camera E2.8 a Secţiei de Psihiatrie. La data comiterii faptei, în această cameră se mai aflau internaţi alţi 6 deţinuţi, între care şi Lucian Florin Iordan.

Aceştia au fost internaţi în această cameră pe rând, pe parcursul a circa patru săptămâni, astfel că, unii dintre ei au reuşit să stabilească între ei relaţii mai apropiate sau chiar relaţii de duşmănie. Este cazul relaţiei dintre inculpate şi persoana vătămată Lucian Florin Iordan. Din declaraţiile unora dintre persoanele audiate în cauză, dar mai ales a inculpatului, rezultă că Iordan avea un comportament dominant, cu note agresive, asupra inculpatului, pe care-l tracasa frecvent cu diferite solicitări (unele chiar şi în vederea întreţinerii unor relaţii sexuale, după cum susţine Pleşca). Acest comportament al persoanei vătămate a născut o frustrare puternică în inculpat care, pe fondul labilităţii sale psihice şi a toleranţei scăzute la frustrare, a hotărât să-i suprime viaţa acesteia.

Supărat că i se cere să întreţină relaţii sexuale, a decis să-l omoare… A băut cafea pentru a rămâne treaz

Mugur Pleşca, în noaptea de 20 spre 21 octombrie 2015, a decis să pună în aplicare hotărârea de a-l ucide pe Iordan, folosind în acest scop un fragment de oglindă rupt dintr-una din oglinzile montate în toaleta camerei. În acest sens, a consumat mai multe ceşti cu cafea solubilă pentru a rămâne treaz, aşteptând momentul în care toţi ceilalţi din cameră ar fi adormit. În jurul orei 1.30, s-a ridicat din pat şi având asupra sa fragmentul de oglindă ascuns anterior sub saltea şi pe care-l înfăşurase la unul din capete cu o fâşie de pânză pentru a se proteja, s-a apropiat de patul ocupat de persoana vătămată, care era amplasat pe latura estică a camerei, sub una din ferestre.

Inculpatul a observat că dormea pe partea stângă, astfel că avea expusă partea dreaptă a gâtului. I-a aplicat o lovitură în acea zonă (facială dreapta şi latero-cervicală dreapta, secţionându-i artera carotidă externă şi provocându-i o hemoragie puternică. Iordan s-a trezit imediat şi a reuşit să se ridice din pat, chiar dacă inculpatul se afla deasupra sa, încercând să-i aplice mai multe lovituri. În continuare, desfăşurarea evenimentelor este neclară din cauza împrejurărilor concrete ale comiterii faptei, este însă cert că inculpatul i-a mai provocat două leziuni persoanei vătămate, la nivelul hemitoracelui stâng, anterior la bază şi la nivelul regiunii lombare stângi, până când a fost imobilizat de către ceilalţi deţinuţi, care au cerut intervenţia agenţilor de penitenciar aflaţi în serviciu, care au pătruns în încăpere şi au aplanat conflictul.

În ziua de 21 octombrie 2015, Lucian Florin Iordan a fost examinat din punct de vedere medico-legal, în timp ce se afla internat în Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Din raportul de constatare medico-legală, acesta prezenta leziuni traumatice după cum urmează: la nivelul regiunii faciale drepte şi latero-cervicale drepte superior plagă tăiată-înţepată cu interesarea carotide externe, ce a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă; la nivelul hemitoracelui stâng, anterior la bază şi la nivelul regiunii lombare stângă lateral - câte o plagă tăiat-înţepată, de circa 4 cm fiecare.

Pentru plaga de la nivelul lombei stângi s-a extras din bazinul osos un ciob de sticlă, potrivit rolii.ro. Cu ocazia audierii sale, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, arătând că a luat hotărârea de a suprima viaţa lui Iordan,din cauza comportamentului pe care acesta îl avea în raport cu el. Inculpatul susţine că persoana vătămată îl obliga să-i spele obiectele vestimentare, să-i aranjeze patul şi, nu în ultimul rând, în mod frecvent încerca să întreţină relaţii sexuale cu el, sens în care îl trezea noaptea, sperând să-l convingă să consimtă la astfel de acte. Declaraţiile inculpatului sunt confirmate parţial de declaraţiile martorilor, că îl tracasa frecvent pe inculpat, căruia îi impunea să-i facă diferite servicii, respectiv să-i spele hainele, să-i facă curăţenie şi chiar masaj, de multe ori trezindu-l din somn pe acesta din urmă. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369