REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Planul merge ceas: Chiţac, făcut membru PNL şi „uns” candidat la Primăria Constanţa

Planul merge ceas: Chiţac, făcut membru PNL şi „uns” candidat la Primăria Constanţa

Replica API 4 februarie 2016 | 00:19 592

Cu foştii pedelişti, în frunte cu Chiru, de faţă

Cu foştii pedelişti, în frunte cu Chiru, de faţă

Vergil Chiţac

Socotelile în privinţa fostului rector Vergil Chiţac par să funcţioneze… ceas! Trecut în rezervă cu data de 1 februarie, prin decret semnat de preşedintele României, Vergil Chiţac n-a mai avut nici o grijă să se lanseze în comentarii, fie ele şi pe blog, referitoare la o potenţială candidatură la Primăria Constanţa: „Iau în considerare cât se poate de serios participarea mea la alegerile locale din 2016...”. La doar câteva zile distanţă de acest „iau în considerare”, mai exact ieri, 3 februarie 2016, Chiţac intra în sediul PNL Constanţa pentru ca planul dinainte stabilit să îi netezească drumul candidaturii: membrii Consiliului de Coordonare Local al Organizaţiei municipale Constanţa a Partidului Naţional Liberal au votat în unanimitate (liberalii au ţinut să ne precizeze că şi în ropote de aplauze!!! – n.r.) desemnarea fostului rector drept candidat la primărie.

„Hotărârea va fi înaintată către Comitetul Judeţean Executiv, care va valida şi înainta către Biroul Naţional PNL validarea candidaturii acestuia la alegerile locale din vara acestui an. Decizia CCL al PNL Constanţa vine ca urmare a înscrierii fostului rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Vergil Chiţac, în Partidul Naţional Liberal”, au transmis liberalii imediat după şedinţa de ieri, derulată în prezenţa secretarului general al partidului, Ilie Bolojan. Aşadar, ca la armată: şi înscris în partid, şi desemnat candidat, în numai jumătate de oră! Pe tot parcursul şedinţei, pe lângă liderul de la centru, în sediul organizaţiei s-au aflat, desigur, şi copreşedinţii organizaţiei judeţene, deputatul George Dragomir, respectiv Sorina Tuşa (de la fostul PDL). Nici senatorul Christian Gigi Chiru n-a ratat momentul, nu neapărat că i-ar fi făcut plăcere, dar, pesemne, e pregătit să înghită „broscoiul”. În orice caz, înainte de şedinţa de „investire” a candidatului anunţat cu mult entuziasm încă dinainte ca acesta să spună oficial „da”, foştii pedelişti au trăit momente de tensiune maximă, sunându-se între ei dacă să meargă sau nu. Şi, semnalul a fost: să se meargă!, fapt pentru care, a ţinut să ne atragă atenţia chiar un fost pedelist: „Am fost mai mulţi în sală decât vechii liberali”. Cu alte cuvinte, copilării, venite să contrazică, printre altele, că ar avea probleme, în sensul că ar urma să fie „maziliţi”. Căci, pe surse, se comentează că săptămâna viitoare ar urma ca şi în cazul Constanţei să se aplice decizia unui preşedinte unic. În momentul de faţă, PNL Constanţa este condus de doi copreşedinţi: Dragomir (de la vechiul PNL) şi Tuşa (de la vechiul PDL). Se speculează că Tuşa ar urma să rămână fără funcţie, iar Dragomir să fie declarat, de la centru, preşedinte unic al organizaţiei judeţene. De cealaltă parte, senatorul Christian Gigi Chiru spune că nu crede că se va întâmpla aşa ceva, întrucât nu există un consens în organizaţie în această privinţă. De parcă ar conta aşa ceva la Bucureşti!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218