REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Planul urbanistic din zona Campus se actualizează! Iată cum va arăta

Planul urbanistic din zona Campus se actualizează! Iată cum va arăta

Replica API 5 aprilie 2017 | 00:00 481

Planul Urbanistic Zonal al zonei Campus Universitar, pentru zona cuprinsă între bulevardele Tomis, Aurel Vlaicu, Alexandru Lăpușneanu și malul lacului Siutghiol, a ajuns în sfârșit la o formă finală, asta după o lungă perioadă de modificări și dezbateri. Acum că se va aproba forma finală, investitorii nu vor mai construi hatioc ci vor trebui să țină seama de mai multe reguli.

Actualizarea PUZ-ului zonei Campus vine după o lungă perioadă în care, în perimtrul respectiv s-a consturit haotic, fără să se țină seama câtuși de puțin de reguli de bun simț, de nevoia de spații verzi, de alei pietonale ori locuri de parcare. Suprafața totală este de 67,5ha, iar cea reglementată de actualul PUZ, 57,5 ha. De la malul lacului, autoritatea publică locală administrează o fâșie de protecție de 5 metri. Încă din anul 2005 s-a propus lărgirea unor circulații publice, care se menține și în actuala formulă a planului urbanistic zonal, dar cum în ultimii ani nu s-a reușit acest lucrru, de data aceasta s-a inclus mențiunea ca terenurile pe care se vor realiza respectivele lărgiri să fie declarate de utilitate publică.

Evident proprietarii de terenuri din zonă nu au vrut să accepte ideea de a ceda câte jumătate de metru din proprietate, pentru a beneficia de străzi mai largi și trotuare pietonale. Modificări importante se propun și în privința regimului de înălțime permis. Astfel, în zona din apropierea intersecției bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu, se vor admite construcții cu parter și maximum 15 etaje, iar în partea dinspre Satul de Vacanță, se vor accepta imobile cu P+10 etaje.

Spre lac, regimul de înălțime va scădea la P+4E, P+3E, iar locuințele individuale, la P+2E. Și circulația pietonală va suferi modificări majore, fiind prevăzute spații publice urbane de genul parcărilor, spații plantate, zone de cheu deschise publicului, puncte de belvedere, trasee de promenadă de-a lungul malului lacului. După obținerea tuturor avizelor, PUZ-ul acesta va intra în dezbaterea Consiliului Local Municipal șidupă ce se va emite o hotărâre acesta va deveni lege locală pentru viitoarele proiecte investiționale din zona respectivă.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218