REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PLANURI LA MEDGIDIA. Iordache: Terenurile din partea de sud-vest a oraşului vor intra în intravilan

PLANURI LA MEDGIDIA. Iordache: Terenurile din partea de sud-vest a oraşului vor intra în intravilan

Replica API 23 august 2014 | 00:00 169

Ce aduce nou Planul Urbanistic General

Ce aduce nou Planul Urbanistic General

Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului Medgidia va suferi o serie de modificări. Noul PUG va trasa cadrul necesar dezvoltării urbanistice a municipiului Medgidia. Pe baza propunerilor din actualul PUG pot fi întocmite strategii, programe de măsuri, dar şi proiecte. Autorul planului, Georgiana Voicu, a precizat că în urma studiului elaborat "s-a constatat că economia localităţii este bazată pe servicii, încercând să se aducă în prim plan potenţialul de energie regenerabilă şi voltaică".

De precizat că se menţin proiectele de parcuri eoliene, parc industrial şi se urmăreşte revitalizarea platformei industriale din zona nord. La rândul său, primarul Marian Iordache a subliniat faptul că se are în vedere dezvoltarea intravilanului: "Terenurile din partea de vest (malul sudic al canalului înspre Cernavodă) şi partea de sud a oraşului (începând cu ultima stradă - Panseluţelor şi până la Gara de Sud) vor intra în intravilan şi vor fi destinate construirii de locuinţe. În schimb, zona centrală va fi mai restrictivă din punct de vedere al construcţiilor, în timp ce în zona de nord se va încerca o reconversie a industriei respective şi, totodată, se vor dezvolta spaţiile verzi şi parcurile. În plan avem şi realizarea unei noi legături între nordul şi sudul oraşului prin completarea inelului de centură cu un nou pod peste canal şi a unei noi pasarele spre gară, precum şi o variantă de ocolire a centrului oraşului prin realizarea Şoselei de Centură".

Reţele de parcări subterane şi supraterane

Noul plan urbanistic propune dezvoltarea unei reţele de parcări subterane şi supraterane, reorganizarea circulaţiilor la nivelul zonei centrale prin extinderea sensurilor unice şi amenajarea intersecţiilor, precum şi realizarea unei variante de ocolire a satului Valea Dacilor. Actualizarea Planului Urbanistic General al Medgidiei a fost supusă atenţiei publice printr-o dezbatere organizată joi, 21 august, la Casa de Cultură I. N. Roman.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369