REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Planuri pentru RENOVARE. În şcoala din Palazu Mare, elevii fac sport într-o fostă sală de clasă!

Planuri pentru RENOVARE. În şcoala din Palazu Mare, elevii fac sport într-o fostă sală de clasă!

Replica API 26 martie 2019 | 00:00 261

Municipalitatea constănțeană intenționează să reabiliteze Școala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare. Certificatul de urbanism a fost eliberat de Primăria Constanța la jumătatea lunii februarie, pentru o perioadă de 12 luni, iar joi, 28 martie a.c., consilierii locali urmează să voteze cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Școala Gimnazială nr. 14 Palazu Mare, Constanța”.

Potrivit documentației atașate proiectului de hotărâre, valoarea estimativă a investiției este de 3,06 milioane de lei (cu TVA), din care 2,2 milioane de lei (cu TVA). Clădirea în care funcționează școala a fost construită în 1970, se prezintă într-o stare tehnică bună, fără degradări structurale, însă nu îndeplinește condițiile de performanță termoenergetică, de unde rezultă necesitatea creșterii eficienței energetice pentru corpul de clădire studiat.

Totodată, pentru a corespunde cerințelor legislației în vigoare, sunt necesare o serie de modificări, respectiv recompartimentări interioare: închiderea caselor de scară, recompartimentarea grupurilor sanitare și asigurarea accesului facil pentru persoanele cu dizabilități (grup sanitar separat, ce corespunde nevoilor speciale ale acestor persoane), desființarea spațiilor amenajate provizoriu în cadrul coridoarelor, pe zonele de capăt, amplasarea de rampe în două dintre zonele de acces în clădire, spre a facilita exploatarea acesteia de către persoanele cu dizabilități.

Proiectul presupune, de asemenea, termoizolarea soclului clădirii, reabilitarea terasei, înlocuirea tâmplăriei exterioare și refacerea finisajelor interioare pentru întreaga clădire, înlocuirea sistemului electric și repararea instalației de distribuție a apei reci.

„Fațada școlii este afectată de infiltrații repetate, acoperișul este în mare parte vechi, instalațiile termice și sanitare prezintă multiple probleme, fiind subdimensionate, în aceeași situație aflându-se și branșamentele de alimentare cu apă. Este necesară de asemenea asigurarea unui branșament pentru asigurarea instalației de stins incendii. Având un număr de peste 250 de elevi, școala se confruntă cu o mare deficiență de spații, sala de sport fiind amenajată într-o fostă sală de clasă. Grupurile sanitare necesită o reabilitare corespunzătoare unei instituții de învățământ. Prin proiect se propun lucrări de modernizare a clădirii existente, cu funcțiunea de școală gimnazială”, se mai precizează în expunerea de motive.

F.B.

Citește și: Școala Gimnazială nr. 14 din Palazu Mare va fi reabilitată

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari d-nei director care se lupta pentru reabilitarea scolii fara sa ceara bani de la parinti. Un asemenea director ar trebui in multe scoli din oras. Scriu ca parinte care a avut doi copii ce au invatat la aceasta scoala si care nu a dat bani pentru amenajarea claselor,laboratoarelor,holurilor,wc-urilor.Respect pentru toti profesorii care sunt si au fost la aceasta scoala
1
1
sa le ia tablete ca e mai ieftin . fara sport
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369