REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Platforma românească de micro-finanţare pentru IMM-uri, Instant Factoring, atrage o finanţare externă de 1,5 milioane de euro

Platforma românească de micro-finanţare pentru IMM-uri, Instant Factoring, atrage o finanţare externă de 1,5 milioane de euro

Replica API 8 noiembrie 2018 | 00:00 197

Compania românească de micro-factoring online pentru IMM-uri - Instant Factoring - a primit o finanţare de 1,5 milioane euro de la un fond de investiţii din SUA, care va susţine, alături de capitalurile proprii, extinderea activităţii pe piaţa din România, prin dezvoltarea operaţiunilor de micro-finanţare pentru un volum de facturi cu valori totale de până la 20 de milioane de euro în 2019.

Potrivit unui comunicat al companiei, scrie AGERPRES, finanţarea externă accesată de Instant Factoring va sprijini extinderea companiei şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

'Nu întâmplător am obţinut aceste fonduri, unul dintre motivele ce stau la baza parteneriatului este tocmai impactul social şi economic puternic, fiind totodată şi o recunoaştere a rezultatelor noastre pozitive în societatea românească şi în viitor în Europa emergentă. Este important să avem alături de noi parteneri externi de încredere care ne vor spjini în procesul de extindere regională pe care planificăm să-l demarăm în cursul anului viitor', a declarat Elisa Rusu, CEO şi Co-fondator al Instant Factoring.

Instant Factoring facilitează dezvoltarea afacerilor mici furnizându-le soluţii flexibilie şi inovatoare de finanţare prin transformarea în lichidităţi a facturilor aflate în termenul de plată. Decizia de finanţare este luată într-un interval de 2 ore, graţie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar în maximum 24 de ore clientul primeşte banii în cont.

Facturile standard finanţate de Instant Factoring au valori de până la 10.000 lei, însă finanţarea se acordă şi pentru sume mai mari, prin oferte personalizate. Acest serviciu poate fi accesat de către orice companie indiferent de mărime, domeniu de activitate şi localizare geografică.

Platforma de micro-finanţare Instant Factoring, destinată companiilor mici şi microîntreprinderilor, a fost lansată în luna aprilie a acestui an şi în cele 7 luni de activitate a atras 250 de clienţi cu un volum al facturilor finanţate de 2 milioane euro.

Clienţii companiei provin din sectoare de activitate variate precum transporturi, servicii de consultanţă şi publicitate, FMCG, construcţii şi IT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218