REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Platformele de gunoi din oraş, pline de brazi de Crăciun!

Platformele de gunoi din oraş, pline de brazi de Crăciun!

Replica API 13 ianuarie 2017 | 22:01 327

Tot mai mulți constănțeni au dat brazii naturali de Crăciun pe cei artificiali, din diverse motive. Spiritul ecologist a reprezentant luna decembrie a anului 2016, atunci când majoritatea constănțenilor postau pe paginile de socializare diverse mesaje prin care îi îndemnau pe ceilalți să salveze pădurile de la defrișare, să nu cumpere brazi naturali pentru a nu mai promova această practică și să achiziționeze brazii artificial pentru sărbătorirea Crăciunului. Cei care însă au preferat brazii naturali, după ce i-au împodobit cu luminițe, le-au cântat și i-au admirat în zilele de sărbătoare, l-au aruncat la gunoi.Au scos bani grei din buzunar pentru a-l cumpăra, l-au împodobit cu fel și fel de luminițe și s-au bucurat de el în timpul sărbătorilor de iarnă, după care l-au aruncat la gunoi. Cam asta este soarta de care au parte în fiecare an, brazii de Crăciun! În timp ce în alte zone ale țării, dar și peste hotare, pomii sunt reciclați, fiind transformați în îngrășământ, la noi brazii ajung în platformele de gunoi situate în cartierele constănțene.

Cum o spune tradiția românească, bradul trebuie să rămână împodobit, în casă, din Ajunul Crăciunului până pe data de 7 ianuarie, atunci când se sărbătorește Sfântul Ion. Având în vedere că sărbatorile de iarna s-au incheiat deja de ceva timp, tomberoanele s-au umplut de brazi!

Astfel fiind situația, constănțenii nu au rămas indiferenți și au judecat fapta celor care au decis să își cumpere brad natural. “În fiecare an se întâmplă prostia asta cu brazii tăiaţi degeaba, care nu se mai vând. Tot speram că lumea învaţă ceva din experienţa anilor trecuţi şi nu se mai repeta. Să se renunţe cu totul la acest obicei barbar de a tăia brazi.”, a declarat Victor N.

Alții sunt de părere că ar trebui interzisă comercializarea lor. “Ar trebui interzişi la vânzare! Tăiem fără milă zeci de mii de brăduţi pentru profitul câtorva speculanţi! Am de câţiva ani buni un brad artificial şi nu e cu nimic mai prejos decât unul natural! Sărbatoarea trebuie să vină din sufletele noastre, n-o să găsim nici pacea şi nici iubirea în copăcei ucişi...”, a mai precizat un constănțean deranjat de tăierea brazilor. Iar alții îi acuză pe cei care vând brazi naturali în piețele din municipiul Constanța că ar fi “bișnițari”. “Nu sunt comercianţi, ci bişniţari, habar nu au în câţi ani un brăduţ ajunge la 1,5 metri! îţi vine să plîngi pentru batjocura asta faţă de natură.”, spune Pichiu Costică, un alt cetățean deranjat de această practică.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tembelule, padurile s.au taiat de acum 27 ani pana in prezent. Nu johanis a taiat padurile, nu johanis nu vrea sa voteze in parlament legi drastice pt cei care sunt vinovati de defrisari, cretinule. Ci partidul majoritar din parlament de 27 ani. Legile care favorizeaza dezastrul tarii sunt date de PARLAMENTARI. Ei sunt vinovatii, ei ar trebui sa plateasca. CSAT ar trebui sa actioneze, nu sa doarma. La fel si SRI.urile existente in tara.
1
0
sa nu se mai taie brazi fiind si asa un dificit extrem datorita taierilor necontrolate de sistemul iohanist !
0
1
brazii aia produc oxigen daca raman in unde le e locul natural si nu in casele oamenilor peste cateva sute de ani urmasii vostrii o sa respire ce?!
1
0
Numai la romani o sa vezi atata snobism,taie brad natural,brad de plastic ce are?au auzit romanii de salvarea planetei,a aerului pe care il respiram,poluat din cauza noastra,au auzit de efectul defrisarilor?nee,cui ii pasa,ei vor brad natural,sa nu se rada de ei,au auzit romanii de mers la munca cu bicicleta?nee,asta e ptr saraci,asta e conceptia in Romania..romanii mor de foame,dar tb.sa arate cat de snobi sunt,ei vor sa demonstreze tot timpul ca se descurca mai bine decat vecinul,uite ce masina are,uite ce casa are,uite ce pom natural are in casa..educatie-zero.Fala,asta e totul.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218