REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Plăţile cu cardurile Alpha Bank în străinătate, restricţionate

Plăţile cu cardurile Alpha Bank în străinătate, restricţionate

Replica API 6 ianuarie 2012 | 00:00 203

Alpha Bank a restricţionat tranzacţiile în străinătate cu carduri Visa, cu excepţia retragerilor de la bancomate şi a plăţilor la hoteluri, ca măsură de siguranţă în urma celei mai mari suspiciuni de fraudă cu carduri anunţată în urmă cu trei săptămâni.

"Alertă: Cardul dumneavoastră Visa Debit a fost restricţionat pentru tranzacţii în străinătate cu excepţia ATM şi hoteluri. Pentru mai multe informaţii adresaţi-vă unităţilor Alpha Bank România", este sms-ul trimis de bancă clienţilor. Consilierii din unităţile Alpha Bank le-au recomandat celor care au primit mesajul de la bancă să ceară înlocuirea cardurilor, aceasta urmând să fie realizată fără niciun cost pentru client.

În urmă cu trei săptămâni, banca de stat CEC Bank anunţa că mai multe carduri emise de bancă au fost compromise la nivelul unei baze de date internaţionale şi a decis blocarea şi înlocuirea.

"Banca a primit sesizări oficiale conform cărora informaţiile aferente unui număr de carduri emise de instituţii financiare din România şi din străinătate au fost posibil compromise la nivelul unei baze de date internaţionale", se arata într-un comunicat al CEC Bank. "Menţionăm că atacul nu a vizat doar cardurile CEC Bank şi nu se datorează eventualelor vulnerabilităţi ale sistemului operat de bancă. Disponibilităţile băneşti ale clienţilor noştri sunt în siguranţă", se mai arata în comunicat. Ulterior, Asociaţia Română a Băncilor a confirmat că a existat o breşă de securitate la un procesator european prin intermediul căreia s-au accesat informaţii legate de tranzacţiile efectuate cu anumite carduri. ARB se aşteaptă ca posesorii de carduri să fie afectaţi.

Compania americană Euronet este singurul procesator de carduri implicat în cea mai mare suspiciune de fraudă pe acest segment de piaţă şi se află în prezent sub investigaţia organizaţiei de plată Visa, după ce cardurile a cel puţin câteva mii de clienţi au fost afectate de o breşă în sistemul de securitate al procestorului, potrivit unor surse din piaţa cardurilor.

"Investigaţia este realizată de VISA la nivelul Euronet. Doar acest procesator a fost implicat. Doar acest procesator este sub investigaţie. Ancheta este în derulare. Nu sunt informaţii noi faţă de ziua precedentă", au declarat surse din piaţă pentru "Ziarul Financiar". La nivelul sistemului bancar există circa 12 milioane de carduri valide, din care două milioane sunt carduri de credit şi restul sunt carduri de debit.

Sursa:Adevarul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102