REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Plimbare prin parc, aer curat... Dar ce faci dacă te taie nevoile?!

Plimbare prin parc, aer curat... Dar ce faci dacă te taie nevoile?!

Replica API 6 mai 2017 | 00:00 289

Locuitorii de malul mării sunt indignați de faptul că în Parcul Tăbăcărie, singurl parc mare din Constanța, nu sunt toalete publice. Cum temperaturile din termometre au început să se ridice, tot mai mulți oamenii au ieșit în parc. Fie că au mers împreună cu copiii sau cu animalele de companie, constănțenii au sesizat că nu au unde să se ușureze. Lucru ce este destul de incomod pentru majoritatea oamenilor. Precizăm că municipalitatatea a demarat în luna februarie 2017 procedura de achiziţie prin licitaţie deschisă a “Serviciului de instalare şi întreţinere cabine de toalete ecologice în municipiul Constanţa”.

Atunci când îți vine să îți faci nevoile te duci la baie. Însă unde să te duci dacă te afli într-un parc? Normal ar fi să te duci la toaletele publici, însă dacă aceastea nu există trebuie să te ți până ajungi acasă. Asta fac zilnic sute de constănțeni care merg să se plimbe prin Parcul Tăbăcărie. „Doresc să sesizez lipsa toaletelor publice din Parcul Tabacarie! Deși înainte se găseau mai multe, acum au disparut! Nu înțeleg de ce au fost ridicate? E inadmisibil într-un parc atât de mare să se găsească toalete doar la intrarea din partea cu City Mall și ieșirea spre Mamaia, mai ales acum că este cald afară și este foarte multă lume în parc!”, susține Daniel.M.

Precizăm că Primăria Constanţa a lansat pe 22 februarie procedura de achiziţie prin licitaţie deschisă a “Serviciului de instalare şi întreţinere cabine de toalete ecologice în municipiul Constanţa”. Valoarea estimată a contractului care se va întinde pe o perioadă de 48 de luni este de 5.895.208,68 lei, fără TVA, aproximativ 1,3 milioane de euro. Potrivit caietului de sarcini, cantitatea minimă a acordului cadru este de 56 cabine / zi x 365 zile x 4 ani, în timp ce cantitatea maximă este de 230 cabine / zi x 365 zile x 4 ani.

Chiar dacă nu avem un câştigător al licitaţiei, este puţin probabil ca acesta să fie altul decât Envirotech SRL, firma care asigură de ani de zile aceste servicii în municipiul Constanţa. Ultimul a fost parafat în ianuarie 2013 şi era valabil timp de 48 de luni, adică tocmai ce a expirat, înainte ca primăria să lanseze procedura de faţă. Potrivit informaţiilor publice, valoarea contractulu din 2013 a fost de peste 7,5 milioane de lei, echivalentul a circa 1,7 milioane de euro. Envirotech SRL apare în evidenţele SEAP cu peste 7,5 milioane de euro primate în ultimii ani de la instituţii publice, cel mai mare fiind cel din 2013, atribuit de Primăria Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal ca e nevoie de o toaleta publica,daca nu in parc oriunde in oras ca statiile de autobuz, idiotilor, sa vad cand o sa va taie pe voi unde mergeti....As vrea sa intalnesc si eu niste muisti dinastia de comenteaza pe site-ul asta...sa vad cat de prosti pot sa fie, cica la ce iti trebuie sa te caci in parc, nu e vorba de parc, autistu' dracu imbecil idiot...e vorba ca te taie si nu ai unde tot orasul, te caci pe tine sau te pisi pe tine in mijlocu' oriasului.
1
0
Interzis in parcuri fara 3 clisme in prealabil!
0
1
Bai , o fi Constanta un oras de cacat , dr chiar asa , toti trebuie sa-si faca nevoile in singurul parc si ala ciuntit de "retrocedari"...?!?
1
1
Si in anii trecuti cand mai erau cateva toalete,unele erau incuiate.Ce masuri se iau insa cand animalele de companie se caca prin parc?
2
2
care parc? Constanta din pacate nu are parcuri.
5
2
ma pis dupa un pom.
4
2
lasa fratanilor ca se va construe o mare biserica in parc si va fi dotata si cu o cacastoare pentru toti meseriasii care cumpara o lumanare
5
1
Mai anul trecut,stiu ca erau,unde au disparut!?
0
5
cum este? sa nu ai tu unde sa te casi asta inseamna ca esti intr o mareee statiunde de cc
4
3
As adauga ca in singurul parc mare din Constanta sunt doar cateva banci pe care sa te poti aseza!
7
2
Va luati pungi de unica folosinta la dumneavoastra si problema este rezolvata.
4
4
Pai cum adica,ori mergi in parc sa te plimbi la aer curat,ori mergi in parc sa te caci!?Apoi d-aia pleci tu de-acas'!?sa te caci in parc si sa miroasa urat acolo?te caci la casa ta si apoi mergi la plimbare in parc,binenteles dupa ce te-ai sters in prealabil!!!
6
12
Corect. Asa ca hai sa desfiintam parcul ca oricum nu sunt WC uri si sa-l dam la bisnitari sa faca zeci de blocuri de betoane....
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614