REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PLOAIA A FĂCUT PRĂPĂD! MAȘINI LUATE DE APĂ!

PLOAIA A FĂCUT PRĂPĂD! MAȘINI LUATE DE APĂ!

Replica API 28 iulie 2017 | 00:14 1647

Grădinițe inundate, drumuri paralizate!

Grădinițe inundate, drumuri paralizate!

Codul portocaliu de ploi și vijelii a lovit strașnic județul Constanța, astfel încât finalul de săptămână să pună pe jar autoritățiile. În Cernavodă, de exemplu, a plouat atât de tare încât mașinile erau aproape integral acoperite. În centrul localității au intervenit militarii din cadrul ISU. Aceștia au avut și alte solicitări în Cernavodă, fiind vorba despre case și străzi inundate (12 gospodării - 8 case și 4 beciuri). În total, în Cernavodă intervin peste 30 de pompieri cu motopompe. Tododată, în Costinești a fost o solicitare, la fel și în Faclia și Agigea, pe când la Tuzla - 4.

În municipiul Constanța, străzile, inclusiv principalele bulevarde, precum Tomis, Ferdinand, Lăpușneanu sau Mamaia, sunt acoperite de apă, traficul rutier desfășurându-se cu dificultate!

Familii evacuate la Cernavodă! Prefectul merge la fața locului!

10 familii au fost evacuate în Cernavodă din cauza ploii! Mai precis 40 de persoane vor fi cazate în internatul şcolii. Prefectul Ioan Albu va merge în Cernavodă, unde a declarat că este cea mai gravă situaţie.

Comandamentul pentru situații de urgență convocat la Prefectură

În urma situației din județ, a fost convocat comandamentul pentru situații de urgență la Prefectură, vineri, 28 iulie, la ora 13.00.

DSP, după oprirea precipitaţiilor, va demara deplasări în judeţ unde a plouat considerabil pentru o evaluare din punct de vedere medical al localnicilor dacă aceştia au luat sau nu contact cu molozul format în urma ploilor. Şeful DSP, Constantin Dina, a declarat că sunt pregătite pastile clorigene şi 700 doze vaccin antitetanos, iar în cazul în care Spitalul Cernavodă are nevoie de vaccin, va fi furnizat.

Directorul DSPJ Constanța a precizat că vor pune la dispoziție, dacă va fi cazul, pastile clorigene pentru dezinfectarea fântânilor și vaccin antitetanos. De asemenea, există o legătură permanentă cu medicii de familie și Spitalul din Cernavodă.

Grădiniță inundată la Constanța! Copiii, duși la ultimul etaj!

Update: Podețul spre Sibioara, dinspre Năvodari, ar fi cedat. O grădiniță din municipiul Constanța, situată pe strada Ion Rațiu, a fost inundată. La fața locului intervin militarii ISU. Se pare că ar fi vorba despre patronii de la Micul Regat (Grădinița Santa Maria).

Mai multe drumuri din județ, INUNDATE!

În zona Lipnita Băneasa Rasova s-au înregistrat până la această oră (vineri, 28 iulie, ora 11.00) precipitații de până la 60l/mp. Pe DJ223 Vlahi Rasova Cochirleni se lucrează cu utilaje specifice pentru degajarea drumului și evacuarea potmolului și aluviunilor. În zona Peștera Pietreni se execută același tip de lucrări.

Încă de noaptea trecută se lucrează la decolmatarea canalelor și rigolelor in zona Băi Nuntași, drumul fiind inundat. În cursul dimineții drumul a fost redat circulației.

Sunt monitorizate in permanență sectoarele de drumuri județene cu istoric privind inundațiile. Angajații RAJDP lucrează în regim de permanență până la remedierea problemelor apărute din cauza cantitatilor mari de precipitații.

La Sibioara, un drum local de pământ este acoperit total de apă (derea revărsată).

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era mariana mircea tiganca de la rasova cu barca pe centru.Ca in loc de doua tevi a bagat juma de teava sa puna banii de gard la casa cu vedere spre apus.
3
0
In romania aveti ploua si in grecia omurim de caldura 40 oC !!!!!
0
1
Ce de papagali adunati in jurul mesei si in teritoriu prapad. Bun asa....hahah
1
0
De ce nu souneti ca cel putin jumatate din aceste nenorociri se intimpla pt ca strazile asfaltate nu respecta panta terenului sunt ridicate peste nivelul terenurilor roprietatilor , constructii facute aiurea in calea scurgerii apelor si gunoaie aruncate aiurea.Constanta nu are un sistem de canalizare pluviala.Dar spuneti cum faleza este agresata de constructii si excavatii ce favorizeaza scurgerea catre plaja antrenind pamint si gunoaie si contaminindo.
0
2
Mai multe spitale, mai multi oameni competenti, salarii mai mari, mai mult fotbal pe stadionul din Cernavoda si mai multi oameni care sa spuna fara frica sau retinere ceea ce gandesc despre institutiile statului care nu functioneaza corect...mai ales despre cei incompetenti care le conduc...sictir
4
1
O fi cum zici, nu-l ridic in slavi pe Salem, totusi, prin comparatie, a facut muuult mai multe si mai bine decat Sponoche asta. Sa fim onesti! Spornache e afon la capitolul management..deci, o sa vezi, va fi de jaf spitalul in scurt timp si atunci vei vedea nerealizarile lui mai bine
5
1
va doare la greu de..SPONOCHE...cel care comentezi despre nerealizarile lui Sponoche,sigur esti o lepra aservita marelui spagar,Salam Basa..marele doctor in ..spagi...acest individ venit din...banglades, se pare ca vrea sa revolutioneze acest oras dobrogean...astazi in jurul orelor 09....acest individ...tura la greu motorul autoturismului,si s-a deplasat in forta la Primarie, sa ceara cumva socoteala, ...de ce este apa pe strazi...de ce nu este curat pe unde tece masina dlui consilier SALAM ??? bai nea Salame...ne-am saturat de tine..du-te la balaurii din tara ta...succesuri...
5
6
La cei de la ISU se gandeste cineva sa-i vaccineze ???? Sau sunt doar carne de tun?
3
1
E dezastru. Afara cu Spanoche-nu stie nimic..sa vina un manager competent, cadru medical, altminteri se duce de rapa si spitalul. Cat a fost Salem, a mers totul bine, acum sectia pediatrie e inchisa. Urgent - inlocuiti conducerea cu oameni competenti nu pampalai falsi si analfabeti . Un agramat dle si Spanoche, inteleg, atat poate, vrem unul competent cu inima cu creier, nu doar diploma..
8
2
DOREii de la cernavoda au fost de kkt! Au crezut ca sapa sant adanc ptr scurgerea apei pluviale si au dezgradinit conductele subterane de alimentare cu apa potabila pana le-au rupt! Brava doreii si aia cu diplome dar mai ales aia cu excavatorul.
3
3
Mai ales azi cand incepe inca o paranghelie Serbarile pwlli...Ciordeala pe fata.
6
3
vedeti ce se atampla daca a-ti votat cu PSD??
8
3
Cat sa ne mai suporte si Dumnezeu? Lepre ordinare care taiem padurile ... poluam si doar atata ... ASA NE TREBUIE !!!
7
1
lasa sa fie apa ca sa se anmulteasca pesti din cernavoda pod, sa fie multi ca aduca bani la buget sa aiba primaru finante !
3
1
problema canalizarilor trebuie rezolvata peste tot unde activeaza raja. sa nu uitam ca pretul apei de la canalizare este triplu fata de media pe tara iar investitiile in canalizari nu exista
7
0
dl. STROIE si Dl.Primar va intreb cand veti rezolva problema canalizarilor in punctele nevralgice ale or.Constanta zona Delfinariu ,Dacia etc. trimiteti cate un angajat care se uita si nu face nimic sau o vitanja care mai rau incurca. Daca vreti sa va mai voteze populatia orasului faceti ceva . Mazare nu a facut nimic pt. ca i se inunda vila de pe lac , unde locuieste si acum si nu se sesizeza nimeni...
9
0
Bun potopul asta, mai spala astfel gunoaiele de prin oras ignorate de catre autoritati.
24
0
daca e bun de ce da inundatii? ori nu e bun ori bati tu campii
6
5
ba putem face ceva. sa-i impuscam pe alesi.
12
3
Imi pare rau pentru CE se intimpla ,Dar asta este ,,de la Bunul Dumnezeu nu putem face nimic!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369