REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PLOAIA a FĂCUT RAVAGII în Constanța: COPACI CĂZUȚI și INUNDAȚII. VIDEO

PLOAIA a FĂCUT RAVAGII în Constanța: COPACI CĂZUȚI și INUNDAȚII. VIDEO

Replica API 7 iulie 2020 | 00:16 6947

Ploaia torențială a făcut ravagii în Constanța. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la copaci căzuți, inclusiv peste mașini, dar și la gospodarii inundate.

Pompierii au intervenit, în data de 7 iulie a.c., în Năvodari, pe strada Constanței, nr. 40, în Constanța, pe strada Dezrobirii, nr 96 și în stația de autobuz, în Km 4, zona Dorally, pentru a degaja copaci căzuți peste mașini.

De asemenea, militarii au intervenit și în Eforie Sud, pe strada Republicii nr. 38A, în Mangalia, la intersecția străzilor Munteniei cu George Enescu și pe strada Gheorghe Nețoiu. nr. 35 pentru a scoate apa din gospodării.

Precizăm că încă este în vigoare Comandamentul de Urgență.

Amintim că este în vigoare un cod de vreme rea, Administrația Națională de Meteorologie emițând o nouă avertizare meteo - Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii (ce vor atinge în anumite intervale viteze de 80...90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină, cantitățile de apă putând depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Ca urmare a acestei avertizări, RAJA S.A. a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 07 iulie 2020, ora 12.00 - 08 iulie 2020, ora 16.00.

Precipitațiile abundente înregistrate în județul Constanța în data de 07 iulie a.c., au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe unele străzi, depășind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare. La Dispeceratul societăţii s-au înregistrat până la această oră aproximativ 40 de reclamații, primite cu preponderență din sudul județului, respectiv din municipiul Mangalia, cele mai afectate fiind bd. Callatis și străzile 1 Decembrie 1918, Marin Ionescu Dobrogeanu, Portului și George Enescu. Sesizări au fost transmise și de către abonații din localitățile Costinești, Tuzla, Eforie Nord, dar și din Năvodari, Medgidia și din municipiul Constanța, fiind afectate cu precădere cartierele Coiciu, Palas, Tomis 3 și Zona Centrală, au transmis reprezentanţii RAJA.

În prezent, zeci de echipe de intervenţie, dotate cu wome, vidanje și motopompe de mare putere, acționează în zonele afectate de la nivelul întregului județ, pentru rezolvarea tuturor solicitărilor primite la Dispeceratul Central. De asemenea, s-a intervenit și pentru degajarea tramei stradale, în special pentru curățarea grătarelor de preluare a apelor pluviale, blocate cu diversele aluviuni și resturi vegetale aduse de apă în urma vijeliilor puternice.

La nivelul municipiului Mangalia, angajații RAJA acționează alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru scoaterea apei din subsolurile inundate.

Abonații care se confruntă cu probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare sunt rugaţi să sesizeze aceste aspecte la dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241.924, pentru ca echipele RAJA să acționeze în cel mai scurt timp pentru remedierea tuturor situațiilor înregistrate.

Angajați ai Direcției Generale Servicii Publice, ai Direcției Tehnic - Administrativ, polițiști locali, lucrători ai societăților contractate pentru întreținerea spațiilor verzi sau salubritate acționează pentru tăierea și transportarea copacilor sau a crengilor căzute pe carosabil, alei sau spații verzi. Se intervine pentru degajarea carosabilului pe strada Munții Tatra, pe șoseaua Mangaliei, strada Soveja, strada Semănătorului, strada Chiliei, strada Maramureș, strada Stamate Costache. Intervențiile în teren vor continua până când vor fi înlăturate în totalitate efectele furtunii, au transmis si reprezentanţii Primăriei Constanţa.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...care copac sa cada...ca nu mai este nici unul...i-a taiat primaria pe toti ca sa construiasca blocuri ...
5
0
Si-a facut efect rugaciunea lui spagoveanu de acum 2 luni, cu intarziere ca e partzar de aia.
9
0
........ Ce va mai place..... Atat va duce capul
2
2
Au cazut copaci in Constanta...Cati copaci!? Vreo doi!
9
1
ce stire de cacat. care inundatii? asa e mereu dupa o ploicica , nu aveti subiecte si ati gasit o proasta care arata cu degetul. De unde e ? De la Potarnichea? Sau Cobadin?
13
0
dupa generatii de ghetoizare in Poarta 6, moldovenii nu-si lasa limba. ti-ai dracu de mogaldani.
10
4
Uita te la ala haha, arat si cu degetul ca o taranca proasta
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367