REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

PLOI și DESCĂRCĂRI ELECTRICE la Constanța! Meteorologii anunță VIJELII

PLOI și DESCĂRCĂRI ELECTRICE la Constanța! Meteorologii anunță VIJELII

Replica API 24 mai 2018 | 00:33 267

Vremea devină instabilă, inclusiv la malul mării spre sfârșitul acestei săptămâni. Meteorologii anunță temperaturi de plină vară, urmată de ploi, vânt și descărcări electrice. La Constanța, vremea va avea tendința urmată de restul județelor, temperaturile fiind cuprinse între 24 și 27 de grade, iar vineri vor fi averse de ploaie și vânt.

Joi. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime, în general, între 9 şi 17 grade. Îndeosebi după-amiaza şi seara, în zona de munte şi în regiunile vestice, iar în cursul nopţii, în special în extremitatea nordică a ţării, înnorările vor fi temporar accentuate şi local se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

La Constanța, temperatura maximă o să fie de 26-27 de grade, cu tendința de creștere izolată a temperaturii în diverse regiuni ale județului. Noaptea este, de asemenea călduroasă, cu temperatura minimă de 17 grade Celsius. Nu există șanse de precipitații.

Vineri. Vremea va fi în continuare caldă, dar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei se vor semnala averse şi descărcări electrice la munte, local în jumătatea de nord a ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Izolat va cădea grindină şi se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate în intervale scurte de timp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în est, în sud-est, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.

Regimul termic rămâne identic cu cel de joi pentru Constanța, însă se instalează instabilitatea atmosferică. Vor fi mai multe averse de ploi cu descărcări electrice, nefiind exclusă formarea de grindină.

Sâmbătă. Vremea se va menţine caldă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar mai accentuate şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice, în cursul zilei pe arii extinse în jumătatea de vest a ţării şi local în rest, iar noaptea în sud-est şi pe spaţii mici în celelalte zone. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar în intervale scurte de timp se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele montane, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 şi 28 de grade, iar cele minime între 10 şi 18 grade, uşor mai scăzute în depresiuni.

Tendința la Constanța este de răcire începând de sâmbătă spre duminică.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-l anuntati si pe stroe sa lase politica pesedista si sa rezolve cu canalizarea ca iar se transforma constanta in venetia
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369