REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ploile au făcut prăpăd pe litoral: grădiniță și străzi inundate, copaci cazuți peste mașini!

Ploile au făcut prăpăd pe litoral: grădiniță și străzi inundate, copaci cazuți peste mașini!

Replica API 14 iulie 2018 | 00:00 183

Comandamentul RAJA a fost activat

Codul galben a venit cu ploi torenţiale şi viituri puternice la malul mării! În cursul zilei de vineri, 13 iulie a.c., ruperea de nori de la Constanţa a provocat pagube materiale serioase. Pe lângă copacii rupţi de vijelie, acoperişurile clădirilor au fost rupte şi luate de vânt.

După doar câteva minute de la începerea ploii, vineri, 13 iulie a.c., în oraşul de la malul mării s-a dat alarma! Varianta Constanţei a fost acoperită de copaci căzuţi pe carosabil.” Pe Aurel Vlaicu este prăpăd! Crengi de copaci pe tot carosabilul, la fel și polistiren. Cred că l-a luat vântul de la cineva din curte și l-a împrăștiat pe toată varianta. Plus că apa e destul de mare pe stradă”, a declarat, pentru ”Replica”, un șofer. Un alt copac a căzut din cauza vijeliei peste un autoturism pe bulevardul Tomis, dar şi în zona CET. Un alt copac a căzut peste o conductă de gaze pe strada Militară nr. 37, fisurând-o. Pe Interioară 3, în municipiul Constanţa, acoperişurile au fost efectiv smulse de vânt şi proiectate în diverse direcţii. O maşină a fost avariată în urma dezastrului, o bucată de acoperiş căzând peste autoturism. Nici stâlpii de iluminat public stradal nu sunt în regulă. Unul dintre cei situaţi în aceeaşi zonă stă să cadă.

De asemenea, Gradiniţa cu program prelungit "Mugurel" din municipiul Constanţa a fost inundată din cauza ploilor torenţiale. Aici, în momentul incidentului, se aflau 28 de copii ce dormeau pentru că totul s-a petrecut în timpul programului de somn.

Situația nu a fost bună nici în județ. Spre exemplu, deja pe DN2A s-au înregistrat inundaţii masive, iar subsolul unei case situate pe strada Alexandru Alexandridi a fost inundat. La fața locului au intervinit şi de data aceasta pompierii.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, au fost mai multe apeluri legate de copaci căzuți, pe bulevardul Tomis, strada Dobrilă Eugeniu, Interioară și Medeea. Totodată, mai multe curți și străzi au fost inundate, între care și o grădiniță de pe strada Fragilor. La fața locului au plecat 3 subofițeri cu o motopompă.

Comandamentul RAJA a fost activat

Ploile abundente ce au căzut vineri, 13 iulie 2018, într-un interval scurt de timp, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic, au condus la acumularea unor cantități însemnate de apă pe străzile din municipiul și din județul Constanța, depășind cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare. Până la această oră la Dispeceratul RAJA s-au înregistrat 30 de reclamații, cele mai multe venind din municipiul Constanța, din zonele Coiciu, Faleză Nord, I.C. Brătianu, cartierul Palazu Mare, Stațiunea Mamaia și din orașul Ovidiu, zona Cișmelei.

În acest sens s-au constituit 16 echipe de intervenţie la nivelul municipiului Constanța, respectiv 18 echipe pentru restul județului, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății, dar și pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundații: Dacia, Delfinariu, Bd. Ferdinand, Aurel Vlaicu, asigurând permanența în toată această perioadă.

Liliana CHIRU, Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614