REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PLOILE au început să facă RAVAGII la Constanța! Subsolul unui hotel, INUNDAT!

PLOILE au început să facă RAVAGII la Constanța! Subsolul unui hotel, INUNDAT!

Replica API 29 iunie 2018 | 03:05 430

Constanţa a fost, joi, sub cod galben de vreme rea, iar ploile au făcut ravagii. Primul apel pe ziua de ieri a fost înregistrat la ISU Dobrogea din Costineşti, acolo unde subsolul unui hotel din Costinești (Forum) s-a inundat. De asemenea, oamenii au precizat că în Valu lui Traian, unde a plouat torenţial, a fost inundată o stradă, iar proleme au fost întâmpinate și în drum spre Năvodari. De asemenea, circulația rutieră a fost întreruptă pe DN39, la Tuzla, din pricina ploilor abundente care au inundat drumul. La fața locului s-au aflat Poliția Rutieră și lucrători cu utilaje de la DRDP Constanța.

Având în vedere prelungirea avertizărilor meteorologice de ploi, Comandamentul pentru Situații de Urgență al RAJA SA rămâne activ până vineri - 29 iunie 2018, ora 20,00. În cadrul Comandamentului, pentru remedierea rapidă a eventualelor avarii, au fost constituite zeci de echipe de intervenţie la nivelul localităților operate, dotate cu utilajele necesare, care vor asigura permanenţa în toată această perioadă.

”Asigurăm toţi abonaţii societăţii că echipele noastre de intervenție vor depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemelor de distribuţie apă și canalizare, și care nu țîn de operativitatea echipelor noastre, sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt). În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei.Totodată, facem un apel către toţi consumatorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.924”, au precizat reprezentanții RAJA.

Comandament de urgență la sediul Guvernului

Totodată, în cursul dimineții de joi, 28.06.2018, la sediul Guvernului, a avut loc un comandament de urgență pentru inundații, condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu. Comandamentul a avut ca scop analiza situației la zi în urma precipitațiilor din ultimele zile. Astfel, în urma centralizării datelor la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în dimineața de joi se înregistrau efecte în 60 de localități din 14 județe. Încă de la anunțarea avertizărilor hidro-meteorologice, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, la nivel național, aproximativ 16.000 de angajați MAI – 8.000 de polițiști, 3.200 de pompieri, 4.600 de jandarmi, cu peste 6.600 mijloace tehnice. Intervențiile din ultimele 24 de ore ale angajaților MAI au vizat, în principal: scoaterea apei din gospodării (21 de case, 2 anexe gospodărești, 382 de curți, 20 subsoluri, 4 obiective social-economice) și îndepărtarea aluviunilor de pe căile de acces (7 drumuri naționale, 2 drumuri județene, 5 poduri și podețe). Structurile de intervenție ale MAI rămân la datorie până la normalizarea situației în toate județele, iar la final, prin comisiile speciale ce se vor constitui la nivelul fiecărui județ prin grija prefecților, vom avea o evaluare a pagubelor produse de aceste precipitații și vom decide asupra modalităților prin care vom sprijini comunitățile afectate.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rajacul cu porcul in frunte fac manarii.trag conducta de la canal ca adape sudul judetului iar apa buna din aqvifer o dau la jidani,de ce l-a fatat masa pe porcul asta,desigur afaceria are binecuvantarea vampirului
0
0
Reabilitari strazi, proasta, nu tin cont de scurgerea apei, si infrastructura RAJA DEFICITARA.Apropos de RAJA se lauda cu investitiile, dar lucrarile sunt facute de mintuiala, pun piatra cu granulatie mare si aschioasa direct pe conducte si ele sunt fisurate in citiva ani.
1
0
rupeamiaspl in mamele primariei si consiliului si in gaurile de canal ca mi-au facut praf planetara azi sa va manance canceru de gat si tot ce iese din adn vostru boli crunte futuvas
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614