REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PMP Constanța a depus la Consiliul Județean proiectul de hotărâre pentru aprobarea Declarației de Unire cu Republica Moldova

PMP Constanța a depus la Consiliul Județean proiectul de hotărâre pentru aprobarea Declarației de Unire cu Republica Moldova

Replica API 7 martie 2018 | 01:18 464

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus în data de 05.03.2018, sub nr. 6005/05.03.2018, la Consiliul Județean, Proiectul de Hotărâre privind susținerea Declarației de Unire cu Republica Moldova, în vederea aprobării în ședința solemnă de consiliu, ce va avea loc pe data de 27.03.2018, dată cu o puternică încărcătură patriotică și de importanță semnificativă pentru cele două țări.

Proiectul vine ca urmare a faptului că anul 2018 este declarat Centenarul Marii Uniri cu Basarabia, iar în data de 27.03.1918 s-a înfăptuit unirea dintre România și Basarabia.

Acest gest simbolic vine în întâmpinarea declarațiilor de unire cu patria mamă, România, declarații adoptate în peste 70 de localități din Basarabia.

”Prin declarația de unire pe care o vom adopta în cadrul ședinței Consiliului Județean ne arătăm susținerea față de localitățile din Republica Moldova. Este o datorie morală pe care o avem pentru reîntregirea neamului românesc și pentru eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Este una dintre cele mai memorabile pagini de istorie și ne dorim marcarea cu demnitate a Centenarului Marii Uniri, exprimându-ne în mod deschis și democratic susținerea față de acest eveniment istoric, reîntoarcerea Basarabiei la patria mamă, România.

Ulterior adoptării prezentului proiect de hotărâre, acesta va fi transmis președintelui României, Camerei Senatului, Camerei Deputaților și Guvernului României, constituind astfel un pas pentru reîntregirea națională”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Declarația de Unire

„În numele locuitorilor judetului nostru, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, judetul Constanta sustine înfrătirea imediată cu localitătile din Republica Moldova, care în mod deschis și asumat și-au exprimat dorința de unire cu patria-mamă, România.

Facem această unire acum, în suflet și ca reparatie morală pentru suferințele trecutului și ale prezentului, de la chinul buneilor noștri smulși împotriva voinței lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler și a lui Stalin, supuși execuțiilor, deportărilor și foametei, la greutătile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem unirea cu cei de aceeași limbă și tradiție cu noi, pentru ca fiii și nepoții lor să se bucure de un viitor de libertate și avuție, de șansele de împlinire pe care generațiile noastre nu le-au avut.

Iar dacă unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre unirea deplină, când nu va mai fi graniță pe Prut, iar oamenii dintre Nistru și Tisa vor munci împreună la realizarea și multumirea comună, alături de celelalte popoare ale europei civilizate.

Prin prezenta declarație de unire ne exprimăm bucuria de a sărbători împreună cu fratii noștri români de pretutindeni Centenarul Marii Uniri 1918-2018 și adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu unirea matii cu tot
2
0
Basarabenii adevarati au fost trimisi prin Siberia si alte tinuturi ale Rusiei.Rusofilii si rusofonii nu vor nici o unire.
4
0
Astia nu intreaba, prin referendum, daca populatia Constantei, este de acord cu aceasta initiativa.De unde atita tupeu de a vorbi in numele cetatenilor. Este un subiect prea sensibil si important ca sa se joace cu el orice trepadus politic. la loc comanda pina nu e prea tirziu.
2
0
Acest personaj numit Palaz este: Jalnic ! Fraiere daca tot vrei sa iesi in fata ca paduchele fa si tu ceva bun pentru oras,vreun proiect,orice numai nu mai iesi in presa cu critici la adresa altora s-au cu subiecte de genul asta!
2
0
TI-AI TRAS CLICA CU GIGI PORCU SI CU MIRCEA OAIE , PLASEZI STUPEFIANTELE PRIN BCCO
3
1
daca vreti unirea cu rusia bine ,,daca nu muee.
0
1
CINE A DEPUS CINE PALAZ HAI SA NE KKM PE NOI.SA II SUFLAT ATIIT DE APROAPE IN RECT TATUCULUI BAS.CINE STIE ACU DAC TOT ARE SERVICI BUGETAT SA DA SI EL DE GRIJA REP MOLDOVA. SA VEDEM CE AI SA FACI NIMICULE DUPA PATRU ANI ASTIA.AI SA DEP DOSAR PT SOCIAL JAPITA.
6
1
Dar declaratia de unire cu PSD in CJ cand o da publicitatii dl patriot Palaz. Sa aflam si noi votantii PMP din Cta care care e pretul tradatorului. Tradare dar sa stim si noi patrioate! Doamne si cat mai e pana in 2020!
3
1
Avem noi hoti nostri in politica si clanuri infractionale . Nu ne mai trebuie alti . Oricum nu mai sunt romani si nu mai simnt romaneste . Nu are rost sa ne incurcam cu ei .
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218