REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PMP depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu

PMP depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu

Replica API 11 aprilie 2015 | 00:00 193

Partidul Mișcarea Populară a făcut plângere penală președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru abuz în serviciu, în cazul votului privind ridicarea imunității sentorului Dan Șova.

PMP îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că, la votul pentru arestarea lui Dan Şova, nu a respectat prevederile Constituţiei privind cvorumul necesar în cazul Hotărârilor Senatului referitoare la ridicarea imunității senatorilor şi nu a cerut conducerii Senatului să publice în Monitorul Oficial Hotărârea prin care a considerat că nu se poate ridica imunitatea senatorului PSD.

"Decizia Curții Constituționale, spune: „2. Senatul are obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa Plenului din 25 martie 2014 prin care atestă rezultatul votului cu privire la cererea de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova, de a comunica hotărârea autorităţilor publice competente şi de a o publica în Monitorul Oficial al României. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum și Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Senatului României".

Această parte a deciziei dă dreptate plângerii penale depuse de către domnul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, și îl plasează pe Călin Popescu Tăriceanu în situația de incompatibilitate cu funcția pe care o ocupă.România nu-și poate permite un președinte de Senat care încalcă Constituția, lucru constatat de Curtea Constituțională a României. Singura ieșire, cât de cât onorabilă din această situație, o reprezintă demisia imediată a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu", precizează PMP, într-un comunicat de presă, citat de http://www.romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367