REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PMP, împărţit în două. EBA şi Udrea mai au puţin şi se bat

PMP, împărţit în două. EBA şi Udrea mai au puţin şi se bat

Replica API 14 august 2014 | 00:00 191

Se dezintegrează?

Se dezintegrează?

În Partidul Mişcarea Populară a început o adevărată nebunie. Liderii partidului, "moşit" de Traian Băsescu, sar unii la gâtul celorlalţi. Totul a început din cauza "prezidenţiabilului" Cristian Diaconescu. Mai mulţi lideri ai PMP au acuzat faptul că Diaconescu nu este capabil să calce pe urmele lui Traian Băsescu, aspect dovedit prin greutate cu care strâng semnăturile de susţinere. Mai multe filiale din ţară nu-l mai vor pe Diaconescu şi refuză să strângă semnături pentru acesta. De situaţie ar putea profita liderul PMP, Elena Udrea, pe care Elena Băsescu o acuză de subminarea iniţiativei de strangere a semnăturilor. "Doamna Ruxandra Dragomir (şefa organizaţiei de femei a PMP - n.r.) se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au "probleme" în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", susţine EBA. În altă ordine de idei, Dragomir aruncă în aer activitatea şefului de campanie al lui Diaconescu, liderul de la Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz. În contextul în care Palaz a anunţat că, zilele trecute, a reuşit să strângă aproape obiectivul de semnături, aprox. 20.000, situaţia, în realitate, este cu totul alta. "Până în momentul de faţă avem doar 7000 de semnături şi se pare că popularitatea dlui Cristian Diaconescu sau notorietatea sa nu e aşa cum s-a dorit, nu se ridică la nivelul aşteptărilor noastre", a declarat Dragomir.

Ca o adevărată cireaşă de pe tort, deputatul Marin Anton, vicepreşedinte al PMP, a fost declarat incompatibil de ANI. Anton refuză să îşi dea demisia. "O să merg în justiţie şi o să-mi cer dreptatea, pentru că eu cred că am dreptate. Spun asta, pentru că eu nu am fost parlamentar înainte de 2012", a declarat Anton, în ciuda faptului că colegul său de partid, Cristian Preda, i-a solicitat demisia. "L-au criticat mulţi pornind doar de la suspiciuni. Am promis că, dacă apare ceva concret, voi fi primul care-i va cere să părăsească partidul. Mă ţin de cuvânt: după ce ANI l-a declarat incompatibil, Marin Anton trebuie să plece din PMP", a precizat Preda, susţinut şi de Adrian Papahagi. "În luna februarie a.c. am fost singurul membru PMP care s-a opus primirii domnului Marin Anton în partid. Nu am fost susţinut de NICIUNUL dintre colegi atunci şi am considerat potrivit să demisionez eu, dacă nu aveam susţinerea partidului în această chestiune principială. Astăzi, domnul Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI. S-a dovedit că am avut dreptate. Am revenit în luna mai în PMP pentru a-i sprijini pe ultima sută de metri pe colegii pe care îi stimam (Teodor Baconschi, Cristian Preda, Daniel Funeriu) şi pentru a trage un ultim semnal de alarmă prin candidatura la preşedinţia partidului. Am contestat în repetate rânduri opţiunile doamnei Udrea, care conducea informal partidul: spre dezastru, după cum se vede. (...) Deciziile doamnei Udrea au decredibilizat şi au slăbit PMP, prin distorsionarea congresului PMP, unde cei agreaţi de doamna Udrea au candidat singuri, pe funcţii negociate în prealabil şi prin conducerea discreţionară a partidului de la Congres încoace, care a dus la demisia multor membri PMP, ultimii plecaţi fiind deputaţii Florin Secară şi Florin Gheorghe", a declarat Papahagi.

Situaţia din interiorul PMP este incendiară, iar actorii principali nu doresc să ofere lămuriri. Claudiu Palaz nu a putut fi contactat în ultimele 48 de ore, iar Cristian Preda s-a abţinut de la comentarii. "Până nu reacţionează Cristian Diaconescu eu nu vreau să fac nici un comentariu pentru această polemică. Ce pot să vă spun este că, până în clipa în care el nu declară ceva, nu vreau să mă pronunţ", a precizat Preda, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102