REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PMP nu vrea ca Iohannis să se urce pe monumentele istorice din Constanţa

PMP nu vrea ca Iohannis să se urce pe monumentele istorice din Constanţa

Replica API 1 noiembrie 2016 | 00:00 206

Claudiu-Iorga Palaz

Preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a depus un proiect de hotărâre în vederea dezbaterii acestuia în proxima şedinţă a CJC, prin care solicită ca preşedintelui României, Klaus Iohannis să i se interzică să se urce sau să se aşeze pe monumente istorice, vestigii, respectiv statuile sau operele de artă din judeţul Constanţa. Prezentul proiect de hotărâre a fost iniţiat ca urmare a atitudinii de săptămâna trecută a preşedintelui Klaus Iohannis, aflat în vizită la Târgu Jiu, de a se aşeza pe unul dintre scaunele din opera lui Brâncuşi, la „Masa Tăcerii”. „Nu ştim ce a fost în capul domnului Iohannis, dacă cumva a vrut să ia masa în parc, lipsind o fracţiune de secundă până să-şi desfacă pachetul cu slană şi ceapă, sau a obosit şi a făcut acest gest ca să-şi tragă sufletul”, se specifică în comunicatul de presă remis de către PMP.

Reprezentanţii PMP Constanţa susțin că gestul său este incalificabil, încălcând Legea 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. „În acest sens, pentru a preveni un astfel de gest al președintelui Klaus Iohannis, și anume să se urce sau să se așeze peste anumite monumente istorice/vestigii, statui sau opere de artă din județul Constanța, m-am hotărât să inițiez acest proiect de hotărâre pentru a preîntâmpina acțiuni de celor menționate mai sus. Sunt convins că atât colegii de la PSD, cât și cei de la PNL vor vota acest proiect de hotărâre și mă vor susține, pentru că scopul acestui proiect este de a proteja monumentele din județul Constanța”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102