REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

PMP strânge semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi

PMP strânge semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi

Replica API 23 aprilie 2018 | 21:10 227

Reprezentanţii PMP au anunţat lansarea unei campanii de strângere de semnături cu numele “Alege primarul în două tururi”.

„Trebuie să revenim la alegerea primarului în două tururi pentru a avea o administraţie locală eficientă. PMP începe săptămâna viitoare campania naţională Alege primarul în două tururi. Vom ieşi în stradă peste 20.000 de membri ai partidului şi vom strânge, timp de 45 de zile un milion de semnături pentru această iniţiativă. Nu este normal ca la ora actuală un singur partid să aibă prima şansă folosindu-se de acest intrument privind alegerea printr-un singur tur. După ce strângem semnăturile vom merge şi le vom depune la Parlament şi vom cere în numele cetăţenilor care au semnat pentru această iniţiativă ca legea să fie suspusă dezbaterii în plenul Camerei şi adoptată. Este vital să revenim la două tururi pentru alegerea primarului”, a declarat, zilele trecute, preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Odată făcut anunţul, organizaţiile PMP din ţară au început să se mobilizeze. La fel se întâmplă şi la Constanţa. Spre exemplu, consilierul PMP din Năvodari, Aurelian Dumitraşcu, a postat pe o reţea de socializare şi un mesaj prin care explică demersul:

„Ce a însemnat alegerea primarului

într-un singur tur de scrutin?

- Deformarea democrației: pentru PSD, nu contează cât de puţini români votează, cât timp câștigă candidaţii lor;

- Creșterea reţelei de primari și baroni locali PSD, harta ţării s-a înroșit;

- PSD a câștigat alegerile parlamentare, cu sprijinul reţelei de primari;

- Baronii PSD conduc acum Guvernul și Parlamentul României;

- Banii cetăţenilor sunt cheltuiţi pentru a recompensa reţeaua baronilor locali;

- Absenteism, dezinteres pentru vot;

- Lipsa competiţiei între candidaţi.

De ce să susţii alegerea primarului în 2 tururi de scrutin?

- Decizi TU cine conduce treburile ţării, nu baronii locali;

- Participarea la vot este mai mare. Scade absenteismul, crește interesul pentru vot;

- Monopolul partidelor mari este spart în turul doi;

- Alegi un primar bun care te reprezintă cu adevărat;

- Candidaţii capabili au mai multe șanse de a fi aleși;

- Reînnoirea clasei politice la nivel local este încurajată” – este mesajul lui Dumitraşcu.

Consilierul local, care este şi preşedinte al tinerilor PMP din Constanţa, şi-a mobilizat colegii, care au început campania de strângere de semnături în vederea susţinerii alegerii primarului din două tururi. Campania se derulează în întreg judeţul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alegeri in 2 tururi primar da, este binevenit. Ar trebui toate partidele sa aibe in agenda asta pentru ca asa este democratic. Insa la baietii astia primeaza alte interese asa este PMP? Si i-au scos in strada pe toti cei 6 membrii care au mai ramas? Vrem sa ne spuna public cati membri mai are partidul, oare o sa spuna cineva?
2
0
Bai Mizeriilor bashaniste , ati saracit, vreti iar ciolanul, n-ati condus tara 10 ani , si ati facut pipi pe romani, cu taieri de salarii si pensii, inchis spitale, bagati oameni la puscarie daca aveai curajul sa-l critici pe clovnul basel. Ati avut noroc cu voturile din Moldova de ati intrat in Parlament.
3
1
cred ca aceasta ciuma rosie a pornit tavalugul asupra Romaniei, este imposibil de oprit, sun atat de multi penali ce au un singur scop, scaparea de puscarie, pastrarea intacta a tot ce a furat, promisiuni fara nr, spalarea in continuare de creere. Penalul ordinar, dovedit isi permite, in nemernicia lui, sa arunce tara in aer
2
0
PMP istii tineri, dupa chipul si asemanarea seniorilor, cocalari cu acte!
4
3
Aaaaaaaaaa,ce frumoasa orchestra de lautari are PMPu' in aceasta fotografie!!!Seful formatiei,cu ochelari de soare,sa nu se vada oboseala de la... repetitii....
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218