REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PNL anunţă că va ataca la CCR creşterea pensiilor. Florin Roman: „Azi PSD a dat foc României“

PNL anunţă că va ataca la CCR creşterea pensiilor. Florin Roman: „Azi PSD a dat foc României“

Replica API 16 septembrie 2020 | 18:09 1235

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, acuză PSD că a dat foc României prin modificarea rectificării bugetare astfel încât pensiile să fie majorate cu 40%, aşa cum prevedea legea iniţial, nu doar cu 14%, aşa cum a stabilit Guvernul Orban. Roman anunţă că PNL va ataca la CCR orice decizie care duce la majorarea cheltuielilor bugetare.

Florin Roman

"Într-o singură ședința, cea reunită a comisiilor de buget-finanțe, din Camera Deputaților și Senat, un PSD ilegitim, dar încă numeros, a angajat cheltuieli în valoare de circa 65 miliarde de lei, adică aproximativ 6,5% din PIB-ul național. Spun un PSD ilegitim, întrucât toate celelalte partide parlamentare (PNL, USR, UDMR, Pro România și minorități naționale) au boicotat spectacolul sinistru pus în scena de Marcel Ciolacu și compania.

După eșecul moțiunii de cenzură, este a doua oară în doar o luna de zile, când PSD devine nefrecventabil pentru întreg Parlamentul. PSD nu ar fi putut obține cele 20 de voturi necesare unui raport de adoptare, fără “votul de aur” al proaspătului om de stânga, Varujan Vosganian. Adoptarea raportului, precum și a altor proiecte cu impact bugetar uriaș (pensii, salarii profesori, alocatii, ISR, Start Up, catedrala și facilitați învățământ) înseamnă pe o perioadă de 4 luni din anul 2020 și pentru 2021, un total de circa 65 miliarde de lei.

Tunul pe care PSD îl dă României lovește în siguranța fiecărui cetățean, pentru că azi PSD a dat foc României. Consecințele se vor vedea curând în evaluările agențiilor de rating. PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanțare, care pun în pericol stabilitatea economică a României. PSD, numele tău este iresponsabilitate!", afirmă Florin Roman, scrie stiripesurse.ro.

Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat miercuri raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai latrina penelista 6 miliarde RON le-ati luat la rectificare de la Ministerul Muncii,2 miliarde le-ati trecut la dispozitia PM asa ca marsh,bani sunt dar poporul trebuie indobitocit si invatat sa traiasca cu putin!
0
1
incredibil, acesti indivizi nu renunta- mai nou si-au permis pentru un nenorocit de vot promit ceea ce nu exista acoperire financiara- salariu soferilor 3000 lei neimpozabili ca si aitistilor- mai sunteti normali- poti compara un sofer cu un specialist care a muncit nu cavoi ce si-au cumparat la batranete , fara sa stiti sa va iscaliti inca, licente? Nu va crapa obrazul de rusine, nu aveti copii, ii faceti de ras, vor pleca astia din tara, daca sunt cinstiti de rusinea voastra . Sper sa dispareti ca partid
1
5
Dar dece nu dati o lege care sa spuna ca diferenta dintre pensia minima si cea maxima sa fie unu la patru,ai pensie de patru ori mai mare decat ala care a muncit in soare si pe ger cu lopata pt.ca nu i-a placut scoala iti ajunge,caci asa cum vreti voi sa fie legea mariti si mai mult diferenta dintre pensionari saraci si aia care au pensii mai mari decat presedintele tari avand in vedere ca voi cereti sa se mareasca cu 40%toate pensiile.
4
4
POPOR ROMAN SINTEM NOI SI NU AM VRUT SI VREM SA INTELEGEM CA AM PIERDUT 4300 DE OAMENI IN URMA ACESTUI VIRUS UCIGAS SI INCA FACE RAVAGII ACEST COVID19 ECONOMIA URLA IN SCADERE LEGILE SE APLICA DUPA POSIBILITATI IAR OPOZITIA PSD JOACA ROLUL IMPOSIBILULUI IN BATAIE DE JOC ASUPRA POPORULUI FARA LOGICA DE CRIZA CE URMEAZA CIT DE CURIND PSD PARASITI PARLAMENTUL TARII VA ROG FRUMOS PSD ACUM OPRITI MASCARADA ACEASTA PORNITA GRIJULIILOR FALSI FATA DE POPOR DIN OPOZITIE PARASITI PARLAMENTUL TARII VA RUGAM FRUMOS SI LASATI PE CEI TINERI COMPETENTI SA FACA LEGI CAPABILE PENTRU TARA PSD PLECATI ACUM
4
10
PeNaListi intotdeauna impotriva Romaniei...istoria o spune.sa ii ia draq pe psd,dar voi pnl sunteti de 1 000 000 de ori mai jigodii,muie pnl.
7
4
si nu uitati ca minoritatea se supune majoritatii. Daca nu puteti sa guvernati respectand legea plecati sau duceti va la puscarie.
11
3
Salariile pochilor,pensiile speciale,salariile astronomice ale sutelor de generali,economia subterana,tradarile de tara,institutii supradimensionate asa cum e parlamentul banditesc si multe altele, astea nu dau foc Romaniei.NUMAI PENSIILE AMARITILOR DAU FOC.
9
3
Si de unde sa dai 13,5 miliarde de euro in plus fata de ce dai. Voi PSD-isti sunteti normali la cap ? Si sa numeri aceasta suma in gand iti va lua vreo 25 de mii de ani.
5
13
caterinca. plecati, neispravitilor! lasati pe altii care se angajeaza fata de oameni. iar 40% este nu doar un angajament, este o lege! dispareti!
14
5
esti si un mare dobitoc!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614