REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PNL aşterne calea Ramonei Mănescu spre primărie? Ce spune europarlamentarul: „Constanţa are nevoie de normalitate”

PNL aşterne calea Ramonei Mănescu spre primărie? Ce spune europarlamentarul: „Constanţa are nevoie de normalitate”

Replica API 30 martie 2015 | 23:41 127

Două sondaje pentru desemnarea candidatului

Două sondaje pentru desemnarea candidatului

Ramona Mănescu

Ramona Mănescu nu şi-a anunţat intenţia clară, iar colegii săi constănţeni tot vorbesc despre o competiţie internă şi sondaje de opinie, dar europarlamentarul PNL este singurul potenţial candidat prezentat până acum public pentru primăria tomitană. În plus, Ramona Mănescu s-a reînscris în organizaţia PNL Constanţa, la 25 de ani după ce devenea membru al acestui partid tot prin intermediul filialei de la malul mării, cu o adeziune semnată în februarie 1990 de actualul senator Puiu Haşotti. Oficial, candidatul PNL pentru Primăria Constanţa ar urma să fie nominalizat în toamna acestui an, în urma unei competiţii interne, dublate de două sondaje de opinie- unul în luna mai, al doilea, în septembrie- şi o decizie finală a biroului judeţean. Neoficial, există din ce în ce mai multe semnale că Ramona Mănescu va fi candidatul PNL, în condiţiile în care alternativele sunt puţine şi nici nu au timp suficient să atingă nivelul de notorietate al europarlamentarului până în alegerile din iunie 2016.

„Constanţa are nevoie de normalitate şi o administraţie care să se ocupe mai mult de ceea ce îşi doresc constănţenii, cu mai puţin spectacol şi mai multă seriozitate. Am revenit aici cu speranţa că vom câştiga şi Primăria Constanţa, nu doar judeţul. Eu am venit să sprijin echipa, dar, dacă biroul judeţean va considera oportun, mă voi înscrie în cursa internă pentru Primăria Constanţa. Biroul trebuie să decidă care sunt cele mai potrivite candidaturi”, a declarat ieri Ramona Mănescu, într-o conferinţă de presă organizată alături de deputatul Gheorghe Dragomir şi senatorul Puiu Haşotti. Întrebată fiind cum a văzut Constanţa în tot acest timp, Ramona Mănescu a spus că vine aici foarte des, întrucât părinţii săi locuiesc în oraş: „Constanţa nu a evoluat suficient, comparativ cu potenţialul său şi nevoile locuitorilor. A evoluat mai mult faţă de anumite interese. Aceleaşi gropi de pe strada Ştefan cel Mare, unde mergeam la liceul Ovidius, de pe vremea lui Ceauşescu, sunt şi acum, ba chiar mult mai multe”, a spus Mănescu. Liberalii nu consideră că a fi femeie reprezintă un handicap în bătălia electorală pentru primărie. „Ar însemna să spun că bărbaţii din Constanţa sunt misogini!”, a replicat Ramona Mănescu, în timp ce Haşotti a completat: „O femeie are şanse egale cu un bărbat la Primăria Constanţa”. Europarlamentarul a spus că „un liberal ar aplica şi respecta legea la Primăria Constanţa şi ar fi apropiat de nevoile constănţenilor, pentru că atât de mulţi ani s-a luptat să ajungă aici, încât cu atât mai mult îşi va susţine principiile”.

Ramona Mănescu: Primăria Constanţa nu-şi permite administrarea unui gigant cum e portul

Liberalii au adus în discuţie pomenile electorale cu care au fost obişnuiţi constănţenii de-a lungul timpului, susţinând că aceste practici umilitoare trebuie înlocuite cu modalităţi civilizate de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. „Referitor la pomeni, aceste erori trebuie eliminate. În campania pentru prezidenţiale, proprietarul uneia din cele mai mari companii din Constanţa a primit prin poştă înştiinţare că soţia sa va primi pachete de la UE, mi-a spus că s-a simţit jignit. Oamenii săraci, bolnavi, trebuie ajutaţi. Dar nu prin cozi la care se pun dis de dimineaţă, se pot da bonuri valorice pentru magazine, farmacii”, a exemplificat deputatul Dragomir. La rândul său, senatorul Haşotti a vorbit despre „crimele culturale” comise în Constanţa ultimilor ani, cu nenumărate exemple de instituţii culturale şi monumente istorice distruse de indiferenţa autorităţilor, recunoscând în acelaşi timp că nici aleşii locali şi judeţeni PNL nu s-au agitat până acum să schimbe ceva. Ramona Mănescu a readus în discuţie şi problema Portului Constanţa, despre care a spus că nu poate fi al primăriei, pentru că aceasta are alte priorităţi şi nu-şi poate permite să întreţină un „gigant”. „N-am dat portul pentru că nu era al meu. Şi chiar dacă era al meu, tot nu-l dădeam. Consider că Primăria Constanţa nu putea administra un gigant precum portul. Portul are nevoie de investiţii considerabile, iar primăria nu are capacitatea să-şi plătească măcar datoriile acumulate, cu atât mai puţin să cofinanţeze investiţii. Nu cred că rolul unei primării e să administreze un port, ci să aibă aibă grijă de nevoile cetăţenilor. S-a tot dat exemplul Portului Rotterdam. De vreo 4-5 ani, Primăria Rotterdam a început să transfere înapoi portul către Ministerul Transporturilor de acolo”, a declarat Ramona Mănescu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102