REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PNL caută candidaţi pentru 2016, cu ochii în „ograda” vecinilor

PNL caută candidaţi pentru 2016, cu ochii în „ograda” vecinilor

Replica API 16 septembrie 2015 | 00:00 180

Toamna se numără bobocii:

Toamna se numără bobocii:

Toamna se numără bobocii, iar în cazul PNL se trage linia şi se fac socotelile pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale din 2016. Liberalii spun că mai au puţin şi vor face publice sondajele în baza cărora desemnează candidaţii la primăriile din întreaga ţară, dar, evident, acest „puţin” este extrem de relativ. La fel de relativă este şi declaraţia unor lideri cum că PNL nu va racola oameni de la PSD sau de aiurea şi că au suficienţi oameni valoroşi să se bată pentru primării.

În cursul zilei de ieri, primarii liberali din judeţul Constanţa au fost convocaţi în şedinţă la partid, pentru a spune cu ce probleme se confruntă, ce proiecte au, cu ce pot fi ajutaţi şi aşa mai departe, toată dezbaterea conducând la ideea că încep pregătirile pentru campania electorală de la anul! În afară de primarii PNL în funcţie, pe care partidul se bazează că vor candida pentru încă un mandat, liberalii au dificila misiune de a desemna candidaţi buni şi pentru primăriile din judeţ câştigate de PSD.

Întrucât în numite localităţi liderii PNL sunt conştienţi că nu vor scoate primari, se caută soluţii: nu vorbim de varianta de a găsi oameni dispuşi să intre într-o luptă cu morile de vânt, ci de varianta să racoleze edilii în funcţie. Unul dintre social-democraţii curtaţi de PNL pentru alegerile din 2016 este primarul oraşului Ovidiu, George Scupra. De altfel, edilul pare să fie măgulit de ideea că i se oferă ocazia de a candida, în 2016, din partea PNL. Un alt primar despre care se spune, în aceste zile, că ar fi curtat de PNL este Valentin Vrabie de la Peştera.

Autoproclamatul independent Vrabie a intrat în atenţia liberalilor şi după ce s-a comentat că ar putea candida, în 2016, la Primăria municipiului Medgidia, în loc de comuna Peştera. „Dacă Vrabie ar accepta să renunţe la statutul de independent, PNL ar scăpa de grija că liberalul Marian Iordache de la Medgidia ar putea avea concurenţă serioasă la primărie”, a comentat un politician constănţean. Contactat de „Replica”, primarul oraşului Medgidia, Marian Iordache, a declarat că nu cunoaşte detalii, dar că ceva-ceva discuţii au existat cu Valentin Vrabie, dar că el nu a luat parte la ele.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367