REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PNL Constanţa acuză BEC că sprijină PSD la distribuirea „pliantelor care înşeală poporul român”

PNL Constanţa acuză BEC că sprijină PSD la distribuirea „pliantelor care înşeală poporul român”

Replica API 31 octombrie 2014 | 01:10 144

Pe final de campanie

Pe final de campanie

Scandalul pliantelor care, în opinia PNL, sunt sfidătoare la adresa candidatului la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a ajuns în faza pe Biroul Electoral Central, care nu a oferit o soluţie îmbucurătoare pentru liberali.

„Se admite contestaţia formulată de Alianţa PSD – UNPR – PC împotriva deciziei nr. 4 din 23.10.2014, adoptată de Biroul Electoral Judeţean Constanţa nr. 14”, se arată în hotărârea de luni a BEC.

BEJ a dispus, joi, 23 octombrie, Alianţei PSD-UNPR-PC să înceteze difuzarea către public, în mod direct sau prin intermediul CN Poşta Română SA, a pliantelor defăimătoare la adresa candidatului Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, a ca urmare a unei plângeri formulate de ACL. În aceeaşi zi, PSD a reacţionat prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, care a respins orice implicare a formaţiunii sale în distribuirea pliantelor denigratoare la adresa candidatului Klaus Iohannis. “Materialele denigratoare la adresa candidatului ACL nu ne aparţin, nu le-am distribuit noi. Pe noi nu ne interesează aşa ceva, nu facem campanie negativă. Am înţeles că au depus plângeri la Biroul Electoral, eu nici nu am văzut despre ce este vorba. Cei de la ACL vor să se bage în seamă cu noi”, susţinea Dragomir.

În opinia PNL Constanţa, decizia BEC este una incorectă, întrucât PSD nu a reacţionat împotriva firmei AMMA PRINT, cea care a tipărit pliantele, deşi susţine că nu a avut o asemenea comandă de tipărire. „Săptămâna trecută, am avut noi contestaţie împotriva lor. Noi câştigasem pe fond, la BEJ, împotriva acelor afişe mizerabile cu Iohannis taie pensii, Iohannis face şi Iohannis drege şi că doar Ponta îi salvează. Am câştigat aici, la Constanţa, din câte am înţeles s-a făcut o contestaţie şi s-a admis la BEC. Este contestaţia lor (Alianţa PSD – PC – UNPR – n.r.), la hotărârea BEJ. Aşa o să rămână. Din câte am înţeles, motivaţia BEC a fost că, vezi Doamne, nu putem să dovedim faptul că acele afişe au fost făcute chiar de către Alianţa PSD – PC – UNPR. (…) Da, da! Pentru că, vezi Doamne, chiar dacă era scris pe afişele respective „tipărit de Anima Print (AMMA PRINT – sic!) pentru Alianţa PSD – UNPR – PC”, BEC a hotărât că nu există, totuşi, destule dovezi, cu toate că Alianţa PSD – UNPR – PC nu a depus nici o plângere penală împotriva firmei, dacă tot au minţit. Că aşa spun: „dom-le, nu le-am făcut noi!” Dacă nu le-au făcut ei, înseamnă că cei de la tipografie sau ce-or fi au minţit. Dacă au minţit, le faci plângere penală, nu? Că aşa e normal sau iei o poziţie oficială împotriva acelei tipografii care a făcut această înşelăciune, care a înşelat poporul român. Dar, nu s-a făcut nimic”, a declarat reprezentantul PNL Constanţa din cadrul BEJ şi, totodată, preşedinte al TNL Constanţa, Bogdan Bola, pentru Replica.

O situaţie similară se regăseşte şi la Brăila, unde ACL a primit aceeaşi hotărâre din partea BEJ, însă, de data aceasta, se ia „la trântă” cu o altă „campanie defăimătoare” a PSD, cea intitulată „Doar Ponta protejează pensiile”. Deputatul PDL, Alexandru Nazare, a declarat că membrii PSD “au intrat în panică” şi recurg la toate “aceste metode mizerabile” de campanie, sperând că, pe ultima sută de metri, ar mai putea “manipula electoratul”. La fel ca şi la Constanţa, BEJ Brăila a admis pe 21 octombrie plângerea Alianţei Creştin Liberale privind distribuirea pliantelor cu mesajul “Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia”, pe care le-a interzis pe teritoriul municipiului şi judeţului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102